3 φωτογραφίες »

Ο Jean-Pierre Ploué .

Ο άνθρωπος πίσω από την αναγέννηση της Lancia

1.823 Επισκέψεις στο άρθρο (15/6/2021)

Η Stellantis (Peugeot, Citroen, Opel, Fiat, Alfa Romeo) θέλει να αναγεννήσει την Lancia και για αυτό της έδωσε έναν πολύ ταλαντούχο σχεδιαστή της.

Το μέλλον της Lancia ήταν σε μεγάλο βαθμό προδιαγεγραμμένο πριν η Fiat-Chrysler συγχωνευτεί με το PSA Group, αφού η ιταλική φίρμα φυτοζωούσε και ουσιαστικά περίμενε να μπει η ταφόπλακά της. Μετά όμως από την παραπάνω συγχώνευση, βλέπουμε πως ο όμιλος Stellantis ίσως δώσει μια ευκαιρία στην Lancia να επιστρέψει στις παλιές της δόξες.

H Lancia Ypsilon που κυκλοφορεί στην Ιταλία.

H Lancia Ypsilon που κυκλοφορεί στην Ιταλία.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το >>


Η τελευταία εξέλιξη είναι ότι ο όμιλος έδωσε στον Jean-Pierre Ploué την θέση του επικεφαλής της Lancia Design στο Torino Centro Stile. Η καριέρα του Ploue ξεκίνησε από την Renault (1985-1995), όπου σχεδίασε το Twingo και πολλά άλλα ενδιαφέρονται οχήματα, κάτω από την καθοδήγηση του Patrick Le Quement, έπειτα πήγε στην Volkswagen, μετά στην Ford, πριν ενώσει τις δυνάμεις του με τον όμιλο PSA το 1999. Eίναι ο άνθρωπος που δημιούργησε πολλά φουτουριστικά concept της Citroen όπως τα C-SportLounge, C-Metisse και GT, πριν λάβει πολύ υψηλές θέσεις στον κομμάτι του Σχεδιασμού για το όλο το PSA Group.

O Ploué έχει ίσως την μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του, να επαναφέρει την Lancia στο προσκήνιο. Η Lancia έχει αυτή την στιγμή στην γκάμα της μόνο ένα μοντέλο, την Ypsilon, την οποία προσφέρει αποκλειστικά στην αγορά της Ιταλίας. Ο ίδιος δήλωσε: «H αναγέννηση της Lancia είναι μια μεγάλη πρόκληση. Είναι μια θρυλική φίρμα που θα λάβει ξανά την θέση που της αξίζει στην Ευρώπη χάρη στις μεγάλες δυνατότητες που έχει».

Η μάρκα θα συνεργάζεται στενά με την Alfa Romeo και την DS και οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο πως το πρώτο μοντέλο που βρίσκεται στα σκαριά είναι ένα μικρό SUV που θα βασίζεται στην CMP πλατφόρμα του ομίλου Stellantis.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το >>

citroen
test center