Για τον Ζλάταν το «σπορ» των πανάκριβων αυτοκινήτων δεν είναι κάτι καινούργιο.

Ο Ζλάταν βόλτα με Ferrari Monza SP2 (+vid)

2.405 Επισκέψεις στο άρθρο (20/5/2020)

Ο διάσημος ποδοσφαιριστής Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς δεν χρειάζεται και πολλές συστάσεις. Το ίδιο ισχύει και για ένα από τα αυτοκίνητα που έχει στη συλλογή του. Μιλάμε για τη Ferrari Monza SP2, την οποία ο Σουηδός επιθετικός εντοπίστηκε να οδηγεί, αφήνοντας μας να ακούσουμε λίγο από τον ήχο της.


Το βίντεο που μπορείτε να δείτε στο θέμα καταγράφηκε πρόσφατα στους δρόμους της Στοκχόλμης. Ο εκκεντρικός φορ αρχικά εντοπίστηκε να περιμένει σε ένα φανάρι με το ιταλικό διθέσιο μοντέλο του και στη συνέχεια πάτησε λίγο το γκάζι προσφέροντας μας τη μελωδία της Ferrari Monza SP2.
 
Θυμίζουμε πως για τον Ζλάταν το «σπορ» των πανάκριβων αυτοκινήτων δεν είναι κάτι καινούργιο, καθώς είναι γνωστό πως στην πλούσια συλλογή του διαθέτει επίσης μία LaFerrari και μία Porsche 918 Spyder, μεταξύ πολλών άλλων αντίστοιχων αυτοκινήτων.
 
Επιστρέφοντας στην Monza SP2 θυμίζουμε πως ο ατμοσφαιρικός V12 6,5 λίτρων κινητήρας αποδίδει 810 ίππους στις 8.500 σ.α.λ. και ροπή 719 Nm στις 7.000 σ.α.λ. Το σπριντ 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε μόλις 2,9 δευτερόλεπτα και το 0-200 σε 7,9. Η τελική ταχύτητα υπερβαίνει, σύμφωνα με τους Ιταλούς, τα 300 χλμ./ώρα.  Επί τη ευκαιρία να πούμε πως ίδιοι είναι και οι αριθμοί για την Ferrari Monza SP1.
 
Η μαύρη Ferrari Monza SP2 του «Ίμπρα» είναι μία από τις 499 μονάδες των Monza SP1 και Monza SP2, που έχει κατασκευάσει η Ferrari με την τιμή να αγγίζει περίπου τα 2 εκατομμύρια ευρώ.  
 

Hyundai
NISSAN