Στην κοινοπραξία της Ολυμπίας Οδού ανατέθηκε το έργο αναφορικά με τον οδικό άξονα Πάτρας-Πύργου.

Ο άξονας Πάτρας-Πύργου στην Ολυμπία Οδό

3.484 Επισκέψεις στο άρθρο (23/1/2020)

Συμφωνία με την κοινοπραξία της Ολυμπίας Οδού ανακοίνωσε ο υπ. Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής αναφορικά με το μέλλον του έργου του οδικού άξονα Πάτρας – Πύργου.


Στην κοινοπραξία της Ολυμπίας Οδού, η οποία διαχειρίζεται ήδη το τμήμα από την Ελευσίνα μέχρι την Πάτρα ανατέθηκε το έργο αναφορικά με τον οδικό άξονα Πάτρας-Πύργου. Την είδηση αυτή επιβεβαίωσε και ανακοίνωσε με επίσημες δηλώσεις του ο κος Καραμανλής, υποστηρίζοντας πως το έργο δε θα κοστίσει «ούτε ευρώ παραπάνω από όσο προβλεπόταν στις 8 εργολαβίες».
 
Ως εκ τούτου το συνολικό κόστος υπολογίζεται στα 255 εκατ. ευρώ, ενώ στόχος είναι το έργο να έχει ολοκληρωθεί έως το 2023 και τις μπουλντόζες να βάζουν μπροστά εντός του 2020. Παράλληλα ο Υπουργός αναφερόμενος στους άλλους εργολάβους και στο ενδεχόμενο προσφυγών που θα βάλουν εμπόδια στο έργο εξέφρασε την αισιοδοξία του πως «δε θα υπάρξουν εξωγενείς καθυστερήσεις», ενώ στη συνέχεια των δηλώσεών του πρόσθεσε πως: «Ακόμα, όμως, κι αν παρΆ ελπίδα αναγκαστούμε να πάμε πέραν του 2023, πλέον με την μη κατάτμηση έχουμε διασφαλίσει ότι δεν θα χαθεί η κοινοτική χρηματοδότηση. Κι αυτό είναι άλλο ένα σπουδαίο νέο».
 
Αξίζει να σημειωθεί πως για να προχωρήσει το έργο με τα νέα δεδομένα, το Υπουργείο Υποδομών θα πρέπει να πάρει το «πράσινο φως» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις αλλαγές που προέκυψαν, κάτι το οποίο θα γίνει εντός των επόμενων μηνών. Σε περίπτωση που η Κομισιόν δεν εγκρίνει τις παραπάνω αλλαγές, το Υπουργείο θα πρέπει να προχωρήσει στην προκήρυξη νέου διαγωνισμού, κάτι που θα οδηγήσει σε νέα μεγάλη καθυστέρηση για την ολοκλήρωση του έργου.

Mercedes
moto