Το ταξίδι του ID.3 Pro ξεκίνησε πριν μερικές μέρες, από το νοτιότερο ξενοδοχείο της Γερμανίας κοντά στο Oberstdorf.

Ο ιδιαίτερος «μαραθώνιος» του VW ID.3 (+vids)

2.152 Επισκέψεις στο άρθρο (8/10/2020)

Σε έναν διαφορετικό «μαραθώνιο» συμμετέχει το ηλεκτρικό Volkswagen ID.3, το οποίο έχει ξεκινήσει μία δοκιμασία κάλυψης 20.000 χιλιομέτρων!


Το VW ID.3 διεκδικεί ήδη παγκοσμίως τη θέση του στους δρόμους, ως ένα καθημερινό αυτοκίνητο και προκειμένου να αποδείξει την ευχρηστία του καλείται να ολοκληρώσει μία δίμηνη δοκιμασία έχοντας πίσω από το τιμόνι του τον Rainer Zietlow. Η Volkswagen συνεργάζεται συχνά με το διάσημο Γερμανό οδηγό μεγάλων αποστάσεων και αγώνων αντοχής, κάτοχο πολλών παγκόσμιων ρεκόρ. Μάλιστα ήταν αυτός, που είχε οδηγήσει το νέο Touareg, ακόμα καμουφλαρισμένο τότε, από τη Μπρατισλάβα στο Πεκίνο, για την παγκόσμια πρεμιέρα του μοντέλου, πριν δύο χρόνια.
 
Οι αποστολές του Zietlow τον έχουν φέρει σε 130 συνολικά χώρες του πλανήτη, αυτή τη φορά όμως δεν θα αφήσει καν τα σύνορα της πατρίδας του. Με συνοδηγό το Dominic Brüner, οδηγούν ήδη το νέο ID.3 Pro με μπαταρία 77 kWh, σε μία μαραθώνια περιοδεία, μήκους περίπου 20.000 χιλιομέτρων και διάρκειας δύο μηνών, σε όλη τη Γερμανία. Η επεναφόρτιση του αυτοκίνητου γίνεται με ηλεκτρική ενέργεια που έχει παραχθεί σχεδόν εξ ολοκλήρου με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο.
 
Το ταξίδι του ID.3 Pro ξεκίνησε πριν μερικές μέρες, από το νοτιότερο ξενοδοχείο της Γερμανίας κοντά στο Oberstdorf. Θα ολοκληρωθεί στο βορειότερο χώρο στάθμευσης της Γερμανίας, δυτικά του ListonSylt. Μία από τις ενδιάμεσες στάσεις έχει προγραμματιστεί στο Παιδικό Χωριό SOS στο Bernburg, καθώς ένα μέρος των διαφημιστικών εσόδων της περιοδείας θα δοθεί για το στεγαστικό του έργο.
 
Το ID.3 θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα του και στην Ελλάδα τις επόμενες εβδομάδες ενώ εδώ και λίγες μέρες βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο GoldenHall, στο Μαρούσι. Ήδη είναι διαθέσιμη για παραγγελία η ειδική έκδοση ID.3 1ST με προτεινόμενη λιανική τιμή που ξεκινά από 39.600 ευρώ. Σε αυτήν θα πρέπει να αφαιρεθεί το όφελος από την ενέργεια «Κινούμαι Ηλεκτρικά», που στη συγκεκριμένη περίπτωση ανέρχεται στα 4.790  ευρώ.
 
Δείτε κάποια βίντεο από τον «μαραθώνιο» του ID.3.
 

Hyundai
NISSAN