Στατιστικολόγοι της PCA υποστηρίζουν πως οι πωλήσεις ολόκληρου του έτους ενδέχεται να μειωθούν κατά 5%.

Ο κοροναϊός προσβάλει την αυτοκινητοβιομηχανία

1.766 Επισκέψεις στο άρθρο (14/2/2020)

Απ` ότι φαίνεται ο κοροναϊός που μαστίζει την Κίνα δεν είναι επιβλαβής μόνο για την υγεία των ανθρώπων, αλλά κάνει κακό και στις αυτοκινητοβιομηχανίες που είδαν τις πωλήσεις τους τον Ιανουαρίου να αγγίζουν τα χαμηλά «πατώματα»!

Η ύπαρξη του ιού που προβληματίζει πλέον, όλες τις χώρες του κόσμου, κράτησε τους κινέζους αγοραστές μακριά από τους εκθεσιακούς χώρους της μεγαλύτερης αγοράς αυτοκινήτων του κόσμου. Ως αποτέλεσμα, οι πωλήσεις αυτοκινήτων τον πρώτο μήνα του 2020 μειώθηκαν κατά 22% σε 1,71 εκατομμύρια μονάδες, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της ένωσης επιβατικών αυτοκινήτων της Κίνας. Μάλιστα οι προβλέψεις για την κίνηση της ίδιας αγοράς τον Φλεβάρη είναι ακόμα χειρότερη, αφού οι πωλήσεις του τρέχοντος μήνα ενδέχεται να μειωθούν περισσότερο από 30%.
 
Η έξαρση του ιού έρχεται σαν κερασάκι στην τούρτα στην κακοδαιμονία της κινεζικής αγοράς, η οποία πριν τον κοροναϊό αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει προβλήματα λόγο των εμπορικών εντάσεων και την κάμψη της οικονομίας. «Είχαμε τον χειρότερο Ιανουάριο από άποψη της λιανικής πώλησης», ήταν τα λόγια του Cui Dongshu, Γενικός Γραμματέας της PCA.
 
Ειδικοί στατιστικολόγοι της PCA υποστηρίζουν πως οι πωλήσεις ολόκληρου του έτους ενδέχεται να μειωθούν κατά 5%, υπό τον όρο πως η επιδημία του ιού θα αρχίσει να εξασθενεί σταθερά από τον Απρίλιο. Αν όχι τότε ίσως οι αριθμοί αυτοί να είναι διαφορετικοί εις βάρος της αγοράς και των ανθρώπων που ζουν από αυτή.
 
Φυσικά όλα τα παραπάνω καθιστούν τις εταιρείες ευάλωτες, που με τη σειρά τους αγωνίζονται να αξιολογήσουν τον οικονομικό φόρτο του ιού, καθώς ο αριθμός των λοιμώξεων αυξάνεται την ημέρα. Μάλιστα εταιρείες όπως το Volkswagen Group, η Tesla και η Toyota προειδοποίησαν για διακοπές στη λειτουργία τους.

Mercedes
test center