• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
2 φωτογραφίες »

Με 421 ίππους στο λίτρο, ο «M 139» είναι ο ισχυρότερος 4κύλινδρος του πλανήτη.

Tech: Ο ισχυρότερος 2λιτρος του πλανήτη

74.652 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 26/2/2021

Στο εργοστάσιο της Mercedes-AMG, οι μηχανικοί της γερμανικής φίρμας δημιούργησαν ένα μοτέρ-διαμάντι, με «211 ίππους στο λίτρο». Πως λειτουργεί ο κινητήρας της Mercedes-AMG A45 S.


Από την πρώτη κιόλας γενιά της Mercedes-AMG A45, οι μηχανικοί της γερμανικής φίρμας απέδειξαν ότι μπορούν από έναν τετρακύλινδρο κινητήρα, σήμα κατατεθέν του downsizing, να εξασφαλίσουν την απόδοση που θα ζήλευαν μεγαλύτερα μηχανικά σύνολα.

Τα βραβεία του διαγωνισμού «International Engine of the Year» ήρθαν με το καλημέρα επιβεβαιώνοντας ότι είχε γίνει σοβαρή δουλειά. Αυτή τη φορά, όμως, ο κινητήρας που αντικατέστησε τον 2λιτρο M 133 ξεπέρασε κάθε προσδοκία, μιας και από το εργοστάσιο του Αφάλτερμπαχ, την έδρα της AMG, βγαίνει πλέον ο ισχυρότερος τετρακύλινδρος κινητήρας παραγωγής του πλανήτη, με την επιβλητική ειδική ισχύ των 211 ίππων στο λίτρο.

Πρόκειται για τον M 139, έναν ολοκαίνουριο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα που διατίθεται σε δύο εκδόσεις, την «απλή» με 386 ίππους και την «S» με τους 421, ενώ τον συναντάμε στις κορυφαίες εκδόσεις των A 45, CLA 45 και GLA 45. Οι καινοτομίες του είναι πολλές, ώρα να τις αναλύσουμε!

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)