Ο συνοδηγός πρέπει να διατηρεί την ψυχραιμία του και να μην τρομάζει τον οδηγό.

Ο συνοδηγός πρέπει να διατηρεί την ψυχραιμία του και να μην τρομάζει τον οδηγό.

Ο ρόλος του συνοδηγού

6.107 Επισκέψεις στο άρθρο (24/10/2013)

Δεν χρειάζεται να είστε οδηγός αγώνων για να εκτιμήσετε την αρωγή του συνοδηγού σας, καθώς αυτός σας προειδοποιεί, σας ενημερώνει, σας βοηθάει να παραμείνετε... ξύπνιος!

Ας δούμε όμως μερικά παραδείγματα της πολύτιμης εκ δεξιών βοήθειας.
-Ο συνοδηγός πρέπει να διατηρεί την ψυχραιμία του και να μην τρομάζει τον οδηγό, ειδικά όταν αυτός είναι άπειρος. Με τον τρόπο του χρειάζεται να του μεταδίδει ηρεμία και να του εμπνέει ασφάλεια.
-Ο ιδανικός συνοδηγός βρίσκεται πάντα σε εγρήγορση, σαν να είναι αυτός στο τιμόνι. Με τις έγκαιρες υποδείξεις του μπορεί να προλάβει τον ενδεχόμενο κίνδυνο, καθώς τέσσερα μάτια βλέπουν περισσότερα.
-Αναλαμβάνοντας τη χάραξη της διαδρομής, απαλλάσσει τον οδηγό από αυτό το άγχος. Σε άγνωστες περιοχές, η σωστή και γρήγορη ανάγνωση του χάρτη κρίνεται απαραίτητη.
-Ο χειρισμός του ηχοσυστήματος και του κλιματιστικού ανήκει στις αρμοδιότητες του συνοδηγού, προκειμένου ο οδηγός να παραμένει απερίσπαστος στο έργο του.
-Στην περίπτωση που ο οδηγός δεν μπορεί να αντισταθεί στην επιθυμία του καπνίσματος, ο συνοδηγός καλό είναι να του δώσει το τσιγάρο αναμμένο.
-Αν ο οδηγός, λόγω κούρασης ή υπερβολικής κατανάλωσης τροφής, νιώθει κουρασμένος, ο συνοδηγός πρέπει να ανοίξει μια ενδιαφέρουσα συζήτηση, προκειμένου να επανακτήσει την εγρήγορσή του.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
moto