Οδηγείς & μιλάς στο κινητό; Σκάσιμο τα λάστιχα & πρόστιμο!

9.922 Επισκέψεις στο άρθρο (12/12/2018)

Οδηγείς και μιλάς ή ασχολείσαι με το κινητό σου τηλέφωνο; Σκάσιμο τα λάστιχα, χρηματικό πρόστιμο και πόντοι στο δίπλωμα. Οι «γείτονες» Ιταλοί φαίνεται να το σκέφτονται σοβαρά.

Το πρόβλημα των οδηγών που μιλούν ή απασχολούνται με το κινητό τους τηλέφωνο ενώ είναι στο δρόμο και οδηγούν είναι τεράστιο σε αρκετές χώρες της Ευρώπης. Όπως είχαμε πληροφορηθεί στην πρόσφατη ημερίδα της Ελληνικής Αστυνομίας για την οδική ασφάλεια, στη χώρα μας πρέπει να γίνει πολύ δουλειά σε αυτό τον τομέα, κάτι που όλοι καταλαβαίνουμε από περιστατικά που συναντάμε λίγο έως πολύ καθημερινά στους δρόμους της πρωτεύουσας και όχι μόνο.

Εντούτοις στη γείτονα χώρα, Ιταλία, και πιο συγκεκριμένα στην πρωτεύουσά της, τη Ρώμη, το πρόβλημα έχει ήδη πάρει τεράστιες εκτάσεις, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν ιταλικά Μέσα και γι΄αυτό οι αστυνομικές δυνάμεις σκέφτηκαν μια εξαιρετικά δραστική λύση. Αυτή η λύση, λοιπόν, αφορά στην εξέταση της πιθανότητας εφαρμογής μιας ομολογουμένως αυστηρής πρότασης που θα υλοποιείται, εφόσον θεσμθετηθεί, από ειδική ομάδα της αστυνομίας.
 

Πιο συγκεκριμένα, αναβάτες μιας ομάδας έκτακτης οδικής δράσης θα οδηγούν με πολιτικά ρούχα και μοτοσυκλέτες χωρίς διακριτικά, ψάχνοντας οδηγούς που μιλούν ή ασχολούνται με το κινητό τους τηλέφωνο όσο οδηγούν. Κατόπιν, σύμφωνα πάντα με τα ιταλικά δημοσιεύματα, θα σκάνε τα ελαστικά των αυτοκινήτων τους, αναγκάζοντάς τους σε ακινητοποίηση, και θα τους «γράφουν».

Από εκεί και πέρα, ο παραβάτης οδηγός θα τιμωρείται με πρόστιμο 161 ευρώ και 5 πόντους στο δίπλωμα, ενώ σε περίπτωση που επαναλάβει την παράβαση εντός διετίας, θα του αφαιρείται το δίπλωμα για έως 3 μήνες.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της τοπικής αστυνομίας, πάνω από 15.000 παραβάσεις για χρήση κινητού έχουν καταγραφεί από την αρχή του 2018, ενώ αν εφαρμοστεί αυτή η λύση, ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί δραστικά. Εσείς τι λέτε για το μέτρο αυτό; Θα φέρει αποτέλεσμα ή θα αποσυρθεί… άρον άρον, χάριν της διαφύλαξης της ασφάλειας του οδηγού και όχι μόνο; Μένει να δούμε τι θα συμβεί στη γειτονική χώρα! Θα θέλατε να πραγματοποιηθεί κάτι παρόμοιο στη χώρα μας;

peugeot
skoda