Οδηγούμε τη νέα Lexus UX

27.026 Επισκέψεις στο άρθρο (28/2/2019)

Αστικός εξερευνητής είναι η ονομασία του νέου UX (Urban eXplorer) της Lexus, που έρχεται να βάλει την δική του σφραγίδα στην κατηγορία των μικρομεσαίων premium crossover.

Το UX είναι το νέο μικρομεσαίο SUV της ιαπωνικής μάρκας, το οποίο έκανε την παγκόσμια πρώτη του στο σαλόνι της Γενεύης τον περασμένο Μάρτιο. Τα αρχικά του σημαίνουν Urban-X (το Χ αναφέρεται στον όρο crossover), υποδηλώνοντας ακριβώς την κατηγορία στην οποία ανήκει, καθώς και το ύφος του. Με αυτό το μοντέλο η Lexus μπαίνει για πρώτη φορά στην καρδιά της μικρομεσαίας κατηγορίας των crossover, έχοντας να ανταγωνιστεί τα Audi Q3, BMW X1, Mercedes GLA και Volvo XC40. Σε σχέση με αυτά είναι μεγαλύτερο (σ.σ. με μήκος στα 4.495 χλστ. τοποθετείται στο άνω άκρο της συγκεκριμένης κατηγορίας) και όπως παραδοσιακά πρεσβεύει η Lexus, παρουσιάζει έναν εναλλακτικό τρόπο προσέγγισης στην αγορά αυτή,  μέσω της ιδιαίτερης σχεδίασής του, της υψηλής ποιότητας κατασκευής του και της high tech εικόνας του σε όλα τα επίπεδα.

Τιμές και εκδόσεις
Το νέο Lexus UX προσφέρεται στην Ελλάδα μόνο στην υβριδική έκδοση 250h τόσο σε δικίνητες όσο και σε τετρακίνητες εκδόσεις. Διατίθεται σε τέσσερα επίπεδα εξοπλισμού στις δικίνητες εκδόσεις και σε τρία επίπεδα στις τετρακίνητες, ενώ προαιρετικά, η Lexus κάνει διαθέσιμο και ένα εξοπλιστικό πακέτο που περιλαμβάνει ακόμα περισσότερα «καλούδια». Στη βάση της γκάμας των δικίνητων εκδόσεων βρίσκεται η έκδοση Dynamic με τιμή από 37.600 ευρώ, ακολουθεί η Dynamic Navi με 38.900 ευρώ και η έκδοση Executive με τιμές από 41.100 ευρώ. Στην κορυφή της γκάμας τοποθετείται η έκδοση S/R με τιμή από 45.900 ευρώ.  Όσον αφορά τις τετρακίνητες εκδόσεις, το νέο UX τιμάται από 41.100 ευρώ στην έκδοση Dynamic Navi, από 43.300 ευρώ στην Executive και από 48.100 ευρώ με το επίπεδο εξοπλισμού Luxury S/R. Φυσικά στον βασικό εξοπλισμό του μοντέλου βρίσκονται όλα τα σύγχρονα μέσα άνεσης και ασφάλειας όπως το σύστημα αποφυγής σύγκρουσης, σύστημα αναγνώρισης πινακίδων, αυτόματους προβολείς, σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης, σύστημα διατήρησης της λωρίδας, ενεργό Cruise Control κ.α.

Eμφάνιση: Κάτι διαφορετικό
To Lexus UX είναι το πρώτο μοντέλο της μάρκας που βασίζεται πάνω στην Global Architecture-Compact (GA-C) πλατφόρμα και είναι το μοναδικό premium μοντέλο της Toyota που την χρησιμοποιεί. Η εμφάνισή του στηρίζεται πάνω στις έντονες ακμές, στοιχείo που «αγαπά» η Lexus και μέσω αυτών διαμορφώνει την δυναμική αλλά και ξεχωριστή αισθητική των μοντέλων της. Το UX τραβάει τα βλέμματα με την επιβλητική κυψελωτή γρίλια εμπρός, ενώ τα αιχμηρά φωτιστικά σώματα συμπληρώνουν το αρκετά δυναμικό σύνολο. Σε όλο το αμάξωμα ο συνδυασμός ακμών και γωνιών τονίζει τη διαφορετικότητά του, ενώ ως συμπλήρωμα έρχονται τα πίσω φώτα που αποτελούνται από 120 μεμονωμένα LED συνδέοντάς τα μεταξύ τους και βάζοντας μια εκλεπτυσμένη πινελιά εκεί.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

OPEL NEA MONTELA
test center