Οδηγούμε τη νέα αθλητική έκδοση Sport του Fiat 500X στην Φλωρεντία και σας αναφέρουμε...

Το Fiat 500X Sport είναι ιδιαίτερα ευχάριστο οδηγικά παραμένοντας βιδωμένο στο δρόμο και προσφέροντας καλή οδηγική αίσθηση. Παράλληλα παρά το πιο σφιχτό setup της ανάρτησης, είναι και άνετο.

Οδηγούμε το νέο Fiat 500X Sport

44.437 Επισκέψεις στο άρθρο (12/9/2019)

Η Fiat επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά πως ξέρει ακριβώς τι χρειάζεται και σε ποιο επίπεδο για να τονίσει το ενδιαφέρον ενός μοντέλου. Και το κάνει μόνη της στην περίπτωση του 500X Sport, χωρίς τη βοήθεια της Abarth...


What is new
- 1,3 με 150 ίππους
- Στην Ελλάδα το Νοέμβριο
- Σπορ σε εμφάνιση και στήσιμο

Η Fiat εμπλουτίζει τη γκάμα του crossover 500X με την Sport έκδοσή του. Αυτή ξεχωρίζει τόσο για το αισθητικό αλλά και για το οδηγικό της ταπεραμέντο. Παράλληλα συμπληρώνει και την γκάμα των Sport εκδόσεων της Fiat, αφού υπάρχουν αντίστοιχες εκδόσεις τόσο για το Tipo όσο και το Fiat 500L, οι οποίες ωστόσο δεν εισάγονται στην χώρα μας. Το Fiat 500X Sport θα έρθει στην Ελλάδα τον Νοέμβριο και εμείς το γνωρίζουμε στο τεχνικό κέντρο «Luigi Ridolfi» της Ιταλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, στη Φλωρεντία, ένα μέρος που επιλέχθηκε για να τιμηθεί η 20χρονη συνεργασία της Fiat με την Ομοσπονδία, αλλά και για να τονιστεί η σχέση του νέου μοντέλου με την ευρύτερη έννοια των σπορ.

Εμφάνιση: Αγρίεψε...
Aισθητικά, η Sport έκδοση του Fiat 500X δείχνει και είναι αγριεμένη. Αρχικά διαθέτει νέο προφυλακτήρα εμπρός με πιο επιθετική εμφάνιση και μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, ενώ ο πίσω έχει δεχθεί έναν διαχύτη που τονίζει την σπορ υπόστασή του. Το ύψος του αμαξώματος είναι κατά 13 χλστ. πιο χαμηλό και σε συνδυασμό με τα πλαινά μαρσπιέ και τις 18 ή 19 (προαιρετικά) ιντσών ζάντες συμπληρώνουν το επιθετικό προφίλ του. Γενικότερα αυτή η έκδοση ταιριάζει απόλυτα στις αναλογίες και τον χαρακτήρα του Fiat 500X διαμορφώνοντας μια κορυφαία έκδοση στη γκάμα του.

Mε 150 ίππους…έχει και τη χάρη
Το νέο Fiat 500X στην έκδοση Sport έχει και το όνομα αλλά και τη χάρη, αφού εκτός από το αισθητικό πακέτο, εφοδιάζεται και με έναν αντίστοιχα ικανό για σπορ αναζητήσεις, κινητήρα. Πρόκειται για τον 1,3 λτ. της σειράς FireFly που αποδίδει 150 ίππους και συνδυάζεται αποκλειστικά με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη των 6 σχέσεων (DCT). Ο κινητήρας αυτός έχει θετικό τράβηγμα από χαμηλά και μεγάλα αποθέματα ισχύος και είναι έτσι σε θέση να ανταποκριθεί στην σβέλτη μετακίνηση του 500X Sport, ενώ το κιβώτιο αν και δε διακρίνεται για την αμεσότητα και την πολιτισμένη του λειτουργία σε ορισμένες περιπτώσεις, εν τέλει δεν αλλοιώνει τον ευχάριστο χαρακτήρα του Fiat 500X. Εκτός από αυτό το μοτέρ, το Fiat 500X θα είναι διαθέσιμο και με τον 1,6 λτ. MultiJet πετρελαιοκινητήρα των 120 ίππων με χειροκίνητο κιβώτιο.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Toyota
test center