• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Η Mercedes-Benz μας συστήνει με τη νέα σχεδιαστική «γλώσσα» των επόμενων μικρών της μοντέλων, μέσω ενός γλυπτού που ονομάζει «Aesthetics A».

Μέσω του γλυπτού η Mercedes-Benz επιβεβαιώνει και την πολυαναμενόμενη A-Class Sedan.

Η σχεδιαστική σπουδή μας προετοιμάζει πως οι νέες μικρές Mercedes θα έχουν πλευρικά πιο απαλές και απλές γραμμές, αφήνοντας πίσω τις ακμές της τωρινής A-Class.

Οι νέες μικρές Mercedes

4.870 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 30/1/2017

Μέσω του γλυπτού Aesthetics A, η Mercedes-Benz μας δείχνει τη σχεδιαστική προσέγγιση που θα έχουν τα επόμενης γενιάς μικρά μοντέλα της, ενώ έμμεσα μας επιβεβαιώνει και τη μελλοντική ύπαρξη της A-Class Sedan.

 
Η Mercedes-Benz μας συστήνει με τη νέα σχεδιαστική «γλώσσα» των επόμενων μικρών της μοντέλων, μέσω ενός γλυπτού που ονομάζει «Aesthetics A». Έχει τη μορφή ενός compact sedan και μας δείχνει την αισθητική προσέγγιση που θα υπάρξει στα επόμενα τρία χρόνια σε μέχρι και οκτώ μοντέλα.
 
Προφανώς μιλάμε για τις νέες γενιές των A-Class και B-Class, αλλά και για τις επόμενες GLA, CLA και CLA Shooting Brake. Προφανώς μέσω του γλυπτού η Mercedes-Benz επιβεβαιώνει και την πολυαναμενόμενη A-Class Sedan. Επιπλέον, θα υπάρξουν δύο νέες προσθήκες, με την πρώτη να είναι η GLB, που θα τοποθετηθεί ανάμεσα από τις GLA και GLC και η οποία θα έχει περισσότερο off road χαρακτηριστικά από την «αδελφή» GLA. Η 2η πιθανή νέα προσθήκη θα είναι η A-Class Sedan LWB, το μακρύ μεταξόνιο της οποίας θα στοχεύει κυρίως στην Κίνα.
   
Όλα τα παραπάνω μοντέλα θα στηρίζονται στη δεύτερη γενιά της προσθιοκίνητης πλατφόρμας MFA (Modular Front Architecture) της Mercedes. Θα έχουν συνολικά αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά, ενώ θα είναι και σημαντικά ελαφρύτερα από τα τωρινά μοντέλα. Η A-Class hatchback θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα εμφανιστεί κάποια στιγμή μέσα στον επόμενο χρόνο.
 
Γυρίζοντας στο γλυπτό Aesthetics A, παρατηρούμε τη στρογγυλεμένη μάσκα σε στιλ «Panamerica», παρόμοια με αυτή της AMG GT R Coupe και η οποία λογικά θα συνοδεύει τις AMG εκδόσεις των μοντέλων. Η σχεδιαστική σπουδή διαθέτει έντονα χαραγμένα νεύρα στο «μυώδες» καπό. Μας προετοιμάζει επίσης πως οι νέες μικρές Mercedes θα έχουν πλευρικά πιο απαλές και απλές γραμμές, αφήνοντας πίσω τις ακμές της τωρινής A-Class. Ακόμα η γραμμή της οροφής είναι πιο έντονη, ενώ ένα νεύρο εκτείνεται από το εμπρός μέχρι τα πίσω φώτα.