• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Σταθερό και ευχάριστο είναι το Mokka X οδηγικά. Η άνεση είναι καλή παρά τη σφιχτή ρύθμιση της ανάρτησής του.

Το Renault Captur είναι ιδιαίτερα άνετο και ξεχωρίζει μέσω αυτού, χωρίς όμως να σημαίνει ότι στερείται οδηγικού ενδιαφέροντος.

Πολύ καλή αίσθηση, μικρές κλίσεις και αποτελεσματικό στην σβέλτη οδήγηση αποδεικνύεται το SEAT Arona.

Στο δρόμο: Πιο ενδιαφέρον το Arona, ικανό το Mokka πιο άνετο το Captur

113.618 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 13/12/2018

Οδηγικά τα τρία αυτοκίνητα του συγκριτικού παρουσιάζουν αρκετές διαφορές μεταξύ τους σε επίπεδο αίσθησης και οδικής συμπεριφοράς, ωστόσο και τα τρία συγκαταλέγονται στα καλύτερα στο τεστ αποφυγής κινδύνου του Test Center μας, αποδεικνύοντας και εμπράκτως το γενικότερο ασφαλές προφίλ τους. 

Το Opel Mokka X που σημείωσε μεγαλύτερη επίδοση (72,5 χλμ./ώρα) χαρακτηρίζεται από την σφιχτή ρύθμιση της ανάρτησής του, προβάλλοντας άμεσα τον πιο ασφάλτινο προσανατολισμό του, ενώ  αμβλύνονται αποτελεσματικά οι περισσότερες ανωμαλίες του δρόμου και δεν παρουσιάζει έντονες κλίσεις. Το Renault Captur που ακολουθεί στην διαδικασία του τεστ αποφυγής κινδύνου με 72 χλμ./ώρα, είναι το πιο άνετο από τα τρία, με την ανάρτησή του να είναι μεν πιο μαλακή αλλά να μην κλονίζει την σταθερότητα και την οδική του συμπεριφορά. 

Το Captur επιδεικνύει υψηλά επίπεδα πρόσφυσης και είναι καλοζυγισμένο, ενώ σε αίσθηση είναι καλό παρά την ασάφεια του τιμονιού, κάτι που ισχύει και για το Mokka X. 

Αναφορικά με την αίσθηση, το SEAT Arona είναι σαφέστατα το πιο επικεντρωμένο στον τομέα της οδήγησης αυτοκίνητο του συγκριτικού, γεμίζοντας πάντοτε τον οδηγό του με αυτοπεποίθηση για να πιέσει. Όταν αυτό γίνει, παραμένει σταθερό και άμεσο στις αντιδράσεις του παρά τον crossover χαρακτήρα του, ενώ η σφιχτή ανάρτησή του ορίζει μικρές κλίσεις αλλά και καλά επίπεδα άνεσης αν και η ποιότητα κύλισης είναι υποδεέστερη έναντι των άλλων δύο. Το Αrona σημείωσε καλή επίδοση στο τεστ αποφυγής κινδύνου, με 71,5 χλμ./ώρα ταχύτητα εισόδου.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 
Σχολιάστε την είδηση 1 σχόλια