Πως μπορώ να το σταματήσω;

90.462 Επισκέψεις στο άρθρο
Η μέθοδος του πυροσβεστήρα θα αποδώσει, αλλά σίγουρα δεν θα αρέσει στον κινητήρα σας!

Η μέθοδος του πυροσβεστήρα θα αποδώσει, αλλά σίγουρα δεν θα αρέσει στον κινητήρα σας!

Να αναφέρουμε εδώ ότι σε μια τέτοια περίπτωση, πρέπει να παραμείνουμε ψύχραιμοι και να απομακρύνουμε επιβάτες και περαστικούς από το σημείο. Αν δεν έχουμε ιδιαίτερες γνώσεις πάνω στα μηχανικά και τον τρόπο λειτουργίας του αυτοκινήτου, τότε καλό είναι και εμείς να απομακρυνθούμε. Εναλλακτικά υπάρχουν 2-3 τρόποι να το σταματήσουμε πριν ο κινητήρας τα «παίξει»!


Δύο οι πιο «κλασικοί» τρόποι. Αν το αυτοκίνητο είναι χειροκίνητο τότε πρέπει να βάλεις 5η-6η σχέση κ να αφήσεις απότομα συμπλέκτη με το φρένο πατημένο, ώστε να «φρενάρεις» τον κινητήρα για να σταματήσει. Σε μια τέτοια περίπτωση πρέπει να γνωρίζεις ότι ρισκάρεις για κάποια ζημιά στο δίσκο-πλατό ή ακόμα και το κιβώτιο. Αν είναι αυτόματο, προφανώς δεν γίνεται!
 
Δεύτερος τρόπος να βάλεις ένα (συνήθως βρεγμένο) στουπί, ύφασμα, μπλούζα, ίσως ένα σανίδι ξύλο ή ένα βιβλίο στην εισαγωγή αέρα (ιδανικά κάτι που να μην περνάει αέρας από μέσα), ώστε να «φράξεις» τον αέρα και να «πνίξεις» την μηχανή. Αυτός ο τρόπος θέλει πολλή προσοχή, μην ξεχνάμε ότι ο κινητήρας βαράει κόφτες! Επίσης σε αυτή την περίπτωση πρέπει να γνωρίζεις που είναι η εισαγωγή αέρα από πριν.

Υπάρχουν και τρόποι που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρότερη ζημιά στον κινητήρα, όπως αυτός του πυροσβεστήρα. Σε αυτή την περίπτωση, ψεκάζοντας απευθείας στην εισαγωγή αέρα «κόβεις» την παροχή οξυγόνου στον χώρο καύσης, πνίγοντας τον κινητήρα. Παρόλα αυτά το υγρό του πυροσβεστήρα σίγουρα θα προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές στο μοτέρ.

Τέλος, μπορείς να κόψεις την παροχή πετρελαίου στον κινητήρα, όμως αν η βλάβη προκλήθηκε από διαρροή λαδιού, τότε δεν θα σταματήσει καθώς θα συνεχίσει να έχει για καύσιμο τα λάδια.

Ο καλύτερος τρόπος για να το «σταματήσεις» είναι να συντηρείς ευλαβικά το ντιζελάκι σου σε αξιόπιστο συνεργείο!

Σελίδα 1Runaway Diesel: Ο «ξαφνικός θάνατος» για τα «χρέπια» μοτέρ πετρελαίου
Σελίδα 2Πως μπορώ να το σταματήσω;
Σελίδα 3Video: Runaway diesel μέχρι να τα παίξει!
CORAL GAS PASXA
fiat