Στην εικόνα βλέπετε πρόταση ανεξάρτητου σχεδιαστή σχετικά με το Polo R.

«Όχι» στο VW Polo R λόγω χαμηλής ζήτησης

2.450 Επισκέψεις στο άρθρο (23/3/2020)

Η Volkswagen έχει δείξει πως στοχεύει στην αναβάθμιση της γκάμας των R μοντέλων της, ωστόσο όσοι περιμένουν την εμφάνιση ενός Polo R, θα απογοητευτούν ακούγοντας πως η μάρκα δεν έχει στο πλάνο της κάτι τέτοιο.


Η γερμανική εταιρεία το τελευταίο διάστημα έχει προσθέσει και νέα μοντέλα στην πιο ισχυρή έκδοση μοντέλων παραγωγής. Με το T-Roc R να κυκλοφορεί στις αρχές του περασμένου έτους και το Touareg R να κάνει ντεμπούτο τον περασμένο μήνα η VW έδειξε πως κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Ακόμη και κάποια από τα μοντέλα της ηλεκτρικής οικογένειας (ID) αναμένεται να έρθουν σε R έκδοση.
 
Στα παραπάνω προσθέστε και το νέο Golf R που είναι ήδη σε εξέλιξη και θα μας απασχολήσει ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα. Ωστόσο σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος R της VW, Jost Capito το εν λόγω μοντέλο θα είναι το μικρότερο από το σύνολο της ισχυρής γκάμας, καθώς δεν θα υπάρξει αντίστοιχη έκδοση για το Polo.
 
Η αιτία για την εν λόγω απόφαση σύμφωνα με το υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας είναι η αναλογία της χαμηλής ζήτησης του μοντέλου και τους υψηλού κόστους. «Το Polo δε θα λειτουργούσε, υπάρχει ενδιαφέρον, αλλά ο όγκος θα ήταν πολύ χαμηλός και το κόστος θα ήταν πολύ υψηλό», ήταν η εξήγηση που έδωσε ο Capito μιλώντας στα ξένα μέσα ενημέρωσης.
 
Η ζήτηση είναι η κύρια κινητήρια δύναμη για μια μάρκα να εισαγάγει ένα νέο μοντέλο, οπότε αν η VW δεν θεωρεί το Polo R ως μοντέλο υψηλής ζήτησης, σίγουρα δεν θα δαπανήσει χρόνο και χρήμα για την ανάπτυξη του. Κλείνοντας να σημειωθεί πως στο παρελθόν είχαν υπάρξει φήμες πως η VW εργάζονταν πάνω σε ένα ισχυρό Polo R 300 ίππων, ωστόσο οι δηλώσεις του Jost Capito είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρες, βαζοντας ουσιαστικά τέλος στις όποιες ελπίδες διατηρούσαν ζωντανές κάποιοι από τους φίλους της μάρκας.   

Hyundai
vw