2 φωτογραφίες »

Η υπάρχουσα Stelvio Quadrifoglio θα παραμείνει η πιο ισχυρή έκδοση του ιταλικού SUV.

Όχι της Alfa Romeo για Stelvio GTA

2.152 Επισκέψεις στο άρθρο (2/4/2020)

Η Alfa Romeo μέσω της Giulia επανέφερε πρόσφατα στη δημοσιότητα την ονομασία GTA κάνοντας τους φίλους της μάρκας να ελπίζουν σε ανάλογη συνέχεια και για άλλα μοντέλα της ιταλικής μάρκας, όπως για παράδειγμα τη Stelvio. Όμως τα νέα δεν είναι ευχάριστα.

Η δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή ύστερα από δηλώσεις που έκανε ο επικεφαλής του τμήματος μάρκετινγκ της Alfa, Fabio Migliavacca. Το στέλεχος της εταιρείας μίλησε σε βρετανικά μέσα και εξήγησε για ποιο λόγο δεν θα προχωρήσει στην δημιουργία μίας GTA έκδοσης και για την Stelvio.
 
Ο Migliavacca αρχικά δήλωσε ότι υπήρξε συνάντηση για την παραγωγή μίας Stelvio GTA, αλλά η εταιρεία αποφάσισε να μην προχωρήσει σε κάτι τέτοιο επειδή η συγκεκριμένη κίνηση δε θα ήταν «σύμφωνη με τις προσδοκίες των πελατών». Υπογράμμισε ότι οποιοδήποτε μοντέλο GTA θα έπρεπε να είναι «το καλύτερο δυνατό» στην πίστα και ότι το υψηλότερο κέντρο βάρους της Stelvio έκανε αυτή την προσπάθεια δύσκολη. Ουσιαστικά τόνισε πως δεν μπορούσαν «να επιτύχουν τους ίδιους στόχους» με την GTA έκδοση της Giulia.
 
Θυμίζουμε πως η Alfa Romeo αναβάθμισε τον V6 twin-turbo 2,9 λίτρων κινητήρα, ο οποίος στην περίπτωση της Giulia GTA προσφέρει  540 άλογα (+30 ίππους από την Quadrifoglio ) επιτρέποντας της να επιταχύνει από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,6 δευτερόλεπτα, (-0,3 πιο γρήγορα από την Quadrifoglio των 510 ίππων). Επίσης να αναφέρουμε πως παράλληλα η ιταλική φίρμα δημιούργησε και την σκληροπυρηνική Giulia GTAm, που εξοπλίζεται με δύο αγωνιστικά καθίσματα, roll bar και ζώνες ασφαλείας 6 σημείων.
 
Από τη στιγμή που δεν πρόκειται να δούμε μία Stelvio GTA, η υπάρχουσα Stelvio Quadrifoglio θα παραμείνει η πιο ισχυρή έκδοση του ιταλικού SUV, που εξοπλίζεται από τον ίδιο κινητήρα V6 twin-turbo 2,9 λίτρων με ισχύ 510 αλόγων και 600 Nm ροπής.

NEO PROACE
skoda