«Πάει κι άλλο» η Lamborghini Urus και η Novitec μόλις το απέδειξε

«Πάει κι άλλο» η Lamborghini Urus και η Novitec μόλις το απέδειξε

1.254 Επισκέψεις στο άρθρο (9/1/2024)

- Νέες αναβαθμίσεις στο Urus S και Performante
- Μεγαλύτερα φτερά και ανθακονημάτινα εξαρτήματα προσθέτει η Novitec
- Ο βελτιωμένος κινητήρας πάει τους ίππους στους 782 και την ροπή στα 1.032 Νm

Νέες αναβαθμίσεις στο Urus S και Performante

Νέες αναβαθμίσεις παρουσίασε ο γερμανικός βελτιωτικός οίκος  Novitec, αυτή τη φορά για τις δημοφιλές  εκδόσεις του SUV της Lamborghini, την Urus S και την Performante. Παρά το γεγονός ότι η νέα Plug-in υβριδική Urus  αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του χρόνου από την Lamborghini, αυτό δεν σταμάτησε την Novitec  απ΄ το να βελτιώσει  τις βενζινοκίνητες αυτές εκδόσεις.

Μεγαλύτερα φτερά και ανθακονημάτινα εξαρτήματα προσθέτει η Novitec

Ο σχεδιασμός της Urus έλαβε κάποιες αλλαγές. Τόσο τα πίσω όσο και τα μπροστινά φτερά μεγαλώνουν κατά 10 χιλιοστά τα μεν, 12 τα δε, ενώ τοποθετήθηκαν και νέα αεροδυναμικά εξαρτήματα για να βελτιώσουν το κράτημα του οχήματος στις υψηλές ταχύτητες. Επίσης εξοπλίστηκε με ανθρακονημάτινο splitter στο μπροστινό μέρος και διαχύτη στο πίσω, ενώ για όσους επιθυμούν, κατόπιν παραγγελίας, μπορούν να αγοράσουν την βελτιωμένη έκδοση με ανθρακονημάτινο καπό.

Ο βελτιωμένος κινητήρας πάει τους ίππους στους 782 και την ροπή στα 1.032Νm

Ο γερμανικός οίκος «έβαλε το χεράκι» του και κάτω απ΄το καπό. Βελτίωσε τον διπλοτούρμπινο V8 κινητήρα 4,0 λίτρων της Urus Performante, ανεβάζοντας την από τα 666 άλογα και 850Νm ροπής της βασικής έκδοσης, στους 782 ίππους και 1.032 Nm. Έτσι αυξήθηκε και η μέγιστη δυνατή ταχύτητα του αυτοκινήτου στα 311 χλμ./ώρα και η επιτάχυνση του.  Μπορεί πλέον να πάει από το 0 στα 100 σε μόλις 3,1 δευτερόλεπτα (Στην βασική έκδοση ο χρόνος αυτός είναι 3,3 δευτερόλεπτα). 

Mercedes
SEAT