• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
3 φωτογραφίες »

Tο RX-Vision GT3 αποτίει φόρο τιμής στους wankel κινητήρες και δεν υπάρχει καμία σκέψη να το δούμε σε παραγωγή.

«Παιχνιδιάρικο» το Mazda RX-Vision GT3

2.294 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 19/3/2020
 

Η Mazda παρουσίασε το RX-Vision GT3 concept θέλοντας να τιμήσει τους wankel κινητήρες για τους οποίους είναι γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο.


H Μazda μπαίνει στον κόσμο του Gran Turismo σαν επίσημος συνεργάτης των πρωταθλημάτων που περιλαμβάνονται στο βιντεοπαιχνίδι και το γιορτάζει αποκαλύπτοντας το RX-Vision GT3 Concept.

Πρόκειται δυστυχώς για ένα ψηφιακό αυτοκίνητο και αποτελεί ουσιαστικά την αγωνιστική GT3 έκδοση του RX-Vision concept που έκανε ντεμπούτο στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο το 2015. Όπως και το πραγματικό «αδελφάκι» του, το RX-Vision GT3 αποτίει φόρο τιμής στους wankel κινητήρες και δεν υπάρχει καμία σκέψη να το δούμε σε παραγωγή.

H ψηφιακή GT3 έκδοση του μοντέλου εξοπλίζεται με μια σειρά από αναβαθμίσεις όπως νέο bodykit που καλύπτει πλήρως τους τροχούς και νέο πιο γραμμωμένο καπό που βελτιώνει φαινομενικά την αεροδυναμική απόδοση του αυτοκινήτου μαζί με τους τεράστιους διαχύτες εμπρός και πίσω και την αεροτομή.

Η Mazda ισχυρίζεται πως κάτω από το καπό του RX-Vision GT3 Concept βρίσκεται ένας wankel κινητήρας που στροφάρει στα ουράνια και αποδίδει 562 ίππους. Αυτό, σε συνδυασμό πως το βάρος του αυτοκινήτου δεν ξεπερνά τα 1.250 κιλά με κατανομή 48:52 σημαίνει πως το αυτοκίνητο μέσα στην πίστα θα προσφέρει επιδόσεις καταιγιστικές.