2 φωτογραφίες »

O Sascha Zahnd, αντιπρόεδρος της Tesla Europe άφησε τη θέση του.

Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της Tesla στην Ευρώπη

1.839 Επισκέψεις στο άρθρο (13/5/2020)

Τη στιγμή που η Tesla έχει βάλει μπρος για την κατασκευή του νέου της εργοστασίου στο Βερολίνο, πληροφορίες αναφέρουν πως ο επικεφαλής των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της μάρκας δήλωσε τη παραίτησή του.


Όπως αναφέρουν μεγάλα μέσα του εξωτερικού, ο Sascha Zahnd, αντιπρόεδρος της Tesla Europe άφησε τη θέση του στην οποία μάλιστα βρέθηκε για περίπου επτά μήνες. Η είδηση αυτή μάλιστα φαίνεται να επιβεβαιώνεται από δύο ανθρώπους που στο παρελθόν εργάστηκαν στην ίδια εταιρεία, ωστόσο θέλησαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους.
 
Ξένα μέσα απευθύνθηκαν στον Sascha Zahnd προς επιβεβαίωση της φημολογίας, ωστόσο και εκείνος δεν ήταν δεκτικός να σχολιάσει κάτι επί του θέματος. Θυμίζουμε πως η Tesla του ανέθεσε τον ρόλο του επικεφαλής Ευρώπης πέρυσι ως προσθήκη στα καθήκοντά του.  Μέχρι τότε είχε ρόλο αντιπροέδρου της παγκόσμιας αλυσίδας εφοδιασμού.
 
Από κει και πέρα, σε μερίδα του Τύπου έχει γραφτεί πως ο Sascha Zahnd δήλωσε παραίτηση έπειτα από διαφωνίες με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και ιδρυτή της Tesla, Elon Musk. Να σημειωθεί πως μετά τον Zahnd ούτε οι εκπρόσωποι της μάρκας θέλησαν να σχολιάσουν κάτι.
 
Θυμίζουμε πως ο 48χρονος Musk, εδώ και αρκετό καιρό προωθεί την κατασκευή ενός εργοστασίου κοντά στο Βερολίνο με σκοπό την παραγωγή αρχικά του sedan Model 3. Η παραγωγή σύμφωνα με το πλάνο της εταιρείας πρέπει να έχει ξεκινήσει μέσα στο 2021, όμως οι εργασίες ανέγερσης σημείωσαν μικρή πρόοδο. Αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο είχε αποχωρήσει από την ίδια θέση και ο Jan Oehmicke, ο οποίος ήταν αντιπρόεδρος της περιοχής από τον Ιούλιο του 2018 έως τον Οκτώβριο του 2019 που ανέλαβε ο Zahnd.
 
Όπως όλα δείχνουν η Tesla καλείται να ορίσει νέο επικεφαλής, χωρίς μέχρι αυτή τη στιγμή να έχουν διαρρεύσει προς τα έξω κάποια ονόματα που να έχουν προβάδισμα για τη θέση.  
 

Toyota
test center