Μία νέα έκδοση του Altima παρουσίασε η Nissan, η οποία ωστόσο δεν έχει καμία σχέση με αυτές που έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής για το ιαπωνικό σεντάν.

Oι ιάπωνες μηχανικοί αντικατέστησαν τους τέσσερις τροχούς με ισάριθμες ερπύστριες.

Παρουσιάστηκε το Nissan Altima-te (+vid)

2.437 Επισκέψεις στο άρθρο (18/1/2019)

Μία νέα έκδοση του Altima παρουσίασε η Nissan, η οποία ωστόσο δεν έχει καμία σχέση με αυτές που έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής για το ιαπωνικό σεντάν.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός, πως οι ιάπωνες μηχανικοί αντικατέστησαν τους τέσσερις τροχούς με ισάριθμες ερπύστριες, καταστώντας το ως ένα ικανό snowmobile που μπορεί να κινηθεί με χαρακτηριστική άνεση σε παχύ στρώματα χιονιού.
 
Η έκδοση του Altima που αποτέλεσε τη βάση του έργου, είναι η τετρακίνητη, με τη Nissan να υποστηρίζει πως οι ειδικές μετατροπές που χρειάστηκε να πραγματοποιηθούν για να φτάσει στο τελικό αποτέλεσμα διήρκησαν 250 ώρες! Μεταξύ αυτών οι μηχανικοί έπρεπε να κόψουν και να τραβήξουν προς τα έξω τα φτερά. Το αμάξωμα τοποθετήθηκε λίγο ψηλότερα και λόγω αυτού επιμηκύνθηκε και η ανάρτηση.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως τη θέση των τροχών πήραν ερπύστριες Dominator, το πλάτος των οποίων ανέρχεται στις 15 ίντσες, μέγεθος το οποίο κάνει εύκολη την κίνηση στο χιόνι.
 
Το Altima-te, όπως ονομάστηκε, θα κάνει το ντεμπούτο του στο επερχόμενο Auto Show του Μόντρεαλ στον Καναδά και έρχεται να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα Nissan 370Zki και Juke που επίσης έχουν εγκαταλείψει τους τροχούς για ερπύστριες.
 
Δείτε το βίντεο

Toyota
test center