Το επίσημο λανσάρισμα της νέας έκτης γενιάς του Nissan Altima έγινε στην Έκθεση της Νέας Υόρκης.

Το νέο Altima αντλεί έμπνευση από το πρωτότυπο Vmotion 2.0 που παρουσιάστηκε τον Ιανουάριο του 2017.

Δυναμικές γραμμές διέπουν το αμάξωμα του αμερικάνικου σεντάν.

Στο εσωτερικό τα φώτα πέφτουν στην μεγάλη οθόνη αφής που δεσπόζει στο κέντρο του ταμπλό.

Επενδεδυμένα με δέρμα είναι τα καθίσματα, όπως επίσης και κάποια άλλα σημεία της καμπίνας (βλ. υποβραχιόνιο, πάνελ στις πόρτες).

Ο νέος κινητήρας μεταβλητής συμπίεσης θα είναι μία εκ των δύο επιλογών στην αμερικάνικη αγορά που θα διατίθεται το νέο Altima.

Νέο Nissan Altima

6.737 Επισκέψεις στο άρθρο (28/3/2018)

Αποκαλύφθηκε επίσημα το νέο Nissan Altima στην Έκθεση της Νέας Υόρκης, έχοντας στη φαρέτρα του νέο κινητήρα 2,0 λτ. και σύστημα τετρακίνησης AWD.

Η Nissan παρουσίασε επίσημα στη Νέα Υόρκη τη νέα έκτη γενιά του Altima, που έρχεται να αντικαταστήσει το μοντέλο που πρωταγωνιστεί στην αμερικάνικη αγορά με περισσότερες από 5,6 εκατομμύρια πωλήσεις.

Αισθητικά, το νέο Altima έχει υιοθετήσει τη σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας με τη μάσκα V-motion να κοσμεί τον πρόβολο, όντας πλαισιωμένη από τους νέας επιθετικής σχεδίασης προβολείς. Επιπλέον, δυναμικές γραμμές παρατηρούμε στο σύνολο του αμαξώματος, με την έμπνευση για το εν λόγω μοντέλο να έρχεται από το πρωτότυπο Vmotion 2.0 που εμφανίστηκε τον Γενάρη του 2017 στην Έκθεση του Ντιτρόιτ. Περνώντας στο πίσω μέρος τα βλέμματα τραβούν οι δύο απολήξεις της εξάτμισης, όπως και τα νέα φωτιστικά σώματα, ενώ το αισθητικό παζλ ολοκληρώνεται με τις  μεγάλες ζάντες αλουμινίου με μαύρο φινίρισμα.
 

Μπαίνοντας στην καμπίνα του νέου Altima συναντούμε τον νέο αναλογικό πίνακα οργάνων, που εδράζει πίσω ακριβώς από το τριάκτινο τιμόνι, το οποίο και έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στα πιο πρόσφατα ευρωπαϊκά μοντέλα της Nissan, ενώ τα φώτα πέφτουν στην μεγάλη οθόνη αφής του συστήματος infotainment που δεσπόζει στο κέντρο του ταμπλό πάνω ακριβώς από τους δύο κεντρικούς αεραγωγούς. Το σύνολο χαρακτηρίζεται από λιτές γραμμές και ενθέσεις αλουμινίου στο ταμπλό, ενώ δερμάτινες επενδύσεις παρατηρούνται στα καθίσματα, τις πόρτες και το υποβραχιόνιο των εμπιβατών μπροστά.

Όσον αφορά στους κινητήρες του νέου Nissan Altima σημαντική προσθήκη είναι ο τετρακύλινδρος turbo βενζινοκινητήρας μεταβλητής συμπίεσης 2,0 λτ. που έρχεται ως δάνειο από το premium παρακλάδι της Nissan, την Infiniti, ενώ διαθέσιμος θα είναι και ο turbo βενζίνης 2.500 κ.εκ., χωρίς ωστόσο να έχουν ανακοινωθεί οι ιπποδυνάμεις τους. Επίσης, το Altima εξοπλίζεται για πρώτη φορά με σύστημα τετρακίνησης AWD, ενώ θα γίνει το τρίτο μοντέλο της ιαπωνικής μάρκας που θα αποκτήσει το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης ProPilot. 

Τέλος, το εμπορικό ντεμπούτο του νέου Altima αναμένται να γίνει σε περιορισμένες μονάδες από το καλοκαίρι του 2018, με την παραγωγή να μπαίνει σε κανονικούς ρυθμούς από το 2019.

Mercedes
SEAT