Πιο κοντά και στα ηλεκτρικά Nissan και Renault

2.099 Επισκέψεις στο άρθρο (25/5/2021)

Ακόμα πιο «θερμή» αναμένεται να γίνει η συνεργασία της Nissan με τη Renault, με τις δύο μάρκες να κινούνται πλέον προς τον εξηλεκτρισμό τους.

Όντας εδώ και αρκετά χρόνια μέλη της Συμμαχίας, Renault-Nissan- Mitsubishi, οι εν λόγω μάρκες έχουν μοιραστεί πλατφόρμες, κινητήρες και άλλα εξαρτήματα. Μάλιστα όπως αποκάλυψε σε δηλώσεις του ο Γενικός Διευθυντής Επιχειρήσεων της Nissan, Ashwani Gupta, ο οποίος μίλησε στο Reuters «οι συνέργειες αυτές έχουν φτάσει στο μέγιστο βαθμό». Αυτός είναι και ο λόγος σύμφωνα με τον Gupta, που οι μάρκες θα προχωρήσουν ένα επίπεδο παραπάνω και θα συνεργαστούν και στο κομμάτι της ηλεκτροκίνησης, που θα αποτελέσει τον βασικό πυλώνα των δύο εταιρειών.  
 
Για να γίνουν τα πράγματα πιο συγκεκριμένα, οι Nissan, Renault και Mitsubishi θα επικεντρωθούν περισσότερο στην κοινή χρήση εξαρτημάτων για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όπως μπαταρίες, κινητήρες και ηλεκτρονικά κυκλώματα. Σκοπός της Συμμαχίας είναι να υιοθετήσει ένα συγκεκριμένο πρότυπο που θα συμβάλει σημαντικά στην μείωση του κόστους παραγωγής των μετέπειτα μοντέλων, κάτι που δεν αποκλείεται στη συνέχεια να περάσει και στο κόστος αγοράς.
 
Για παράδειγμα, οι μπαταρίες θεωρούνται ένας από τους τομείς που θα πρέπει να υπάρξει βελτίωση στη συνεργασία, καθώς αυτή τη στιγμή τόσο η Nissan όσο και η Renault προμηθεύονται μπαταρίες ξεχωριστά. Επ αυτού, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Renault, Luca de Meo δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες βρίσκονται σε συνομιλίες για στενότερη συνεργασία σε τομείς όπως η τεχνολογία μπαταριών, ενώ ο Gupta της Nissan είπε τώρα ότι οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν συμφωνήσει για την κοινή προδιαγραφή των μπαταριών.
 
Κλείνοντας το υψηλόβαθμό στέλεχος της Nissan, ξεκαθάρισε πως είναι πολύ σημαντικό η κάθε μάρκα να διατηρήσει τον διακριτό της χαρακτήρα, ωστόσο υπογράμμισε πως αυτό δεν θα πρέπει να αναιρέσει την επικείμενη όπως όλα δείχνουν συνεργασία στα εξαρτήματα ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς θα βοηθήσει οικονομικά.

BRIDGESTONE VS GOODYEAR
test center