4 φωτογραφίες »

To Honda Civic Type R Limited Edition στις ευρωπαϊκές προδιαγραφές του.

«Πολεμικό» Civic Type R ξεπούλησε σε 4 λεπτά

6.216 Επισκέψεις στο άρθρο (5/6/2020)

Η «σκληροπυρηνική» Limited Εdition έκδοση ξεπούλησε μόλις 4 λεπτά αφότου έγινε διαθέσιμη!


Mπορεί η σχεδιαστική γλώσσα του Honda Civic Τype R να είναι τέτοια που να κάνει ακόμα και τους φίλους της φίρμας να κρατούν τις αποστάσεις τους, η Limited Edition πάντως που ετοίμασε η μάρκα για το ιαπωνικό hot-hatch ξεπουλάει μέσα σε λεπτά.

Πριν από παραπάνω δύο μήνες έγινε γνωστό πως και τα 20 αυτοκίνητα που προορίζονταν να διατεθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο είχαν ήδη πουληθεί πριν ακόμα φτάσουν στις αντιπροσωπείες της φίρμας και τώρα, ανακοινώθηκε πως τα 100 αυτοκίνητα που προορίζονταν για τον Καναδά, έχουν όλα γίνει ρεζερβέ, με κάθε ενδιαφερόμενο να χρειάζεται να καταβάλλει 1.000 δολάρια για κάθε κράτηση.

Το κορυφαίο Type R για την πίστα στις προδιαγραφές για την Βόρεια Αμερική είναι σύμφωνα με την Honda 20,9 κιλά ελαφρύτερο από το «απλό» Type R. Από το αυτοκίνητο έχει αφαιρεθεί ο πίσω υαλοκαθαριστήρας, κάποια υλικά ηχομόνωσης και θερμομόνωσης διατίθεται μόνο με το Phoenix Yellow χρώμα και θα συνδυάζεται με μαύρη οροφή, μαύρους καθρέπτες, BBS ζάντες κ.α.

Στο τεχνικό κομμάτι, το Civic Type R Limited Edition εξοπλίζεται με νέα γεωμετρία στην ανάρτηση με ειδικά αμορτισέρ και νέο σύστημα διεύθυνσης που προσφέρει μεγαλύτερο έλεγχο και περισσότερη πληροφόρηση. Σύμφωνα με την εταιρεία, το Type R αυτό είναι το «πιο δυναμικό εμπροσθιοκίνητο hatchback στην αγορά». Αλλαγές κάτω από το καπό δεν υπάρχουν καθώς ο 2λιτρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας συνεχίζει να δίνει το παρών.