10 φωτογραφίες »

Πολυτελής, high-tech, άνετη: θαμπώνει η καμπίνα της νέας EQS

3.793 Επισκέψεις στο άρθρο (29/3/2021)

Η Mercedes παρουσίασε φωτογραφίες από την εντυπωσιακή καμπίνα της νέας EQS, η οποία συνδυάζει κορυφαία επίπεδα άνεσης, τεχνολογίες τελευταίας γενιάς και απαράμιλλη αίσθηση πολυτέλειας.


Ελάχιστες ημέρες απομένουν για τα επίσημα αποκαλυπτήρια της νέας ηλεκτρικής (και όχι μόνο) ναυαρχίδας της Mercedes. Στις 15 Απριλίου θα παρουσιαστεί η EQS, ήδη ωστόσο γνωρίζουμε αρκετές λεπτομέρειες για το ηλεκτρικό sedan. Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε η γερμανική φίρμα από το εσωτερικό της EQS θαμπώνουν και χωρίς χρονοτριβή υπενθυμίζουμε όσα ξέρουμε.
 
Σε κυρίαρχη θέση βρίσκεται η MBUX Hyperscreen, η νέα οθόνη αφής που με μήκος 1,41 μέτρων εκτείνεται σε όλο το ταμπλό! Ουσιαστικά ενσωματώνει τρεις διαφορετικές οθόνες κάτω από το ανθεκτικό γυάλινο περίβλημά της. Ο πίνακας οργάνων (12,3 ιντσών), η κεντρική OLED οθόνη (17,7 ιντσών) και η οθόνη του συνοδηγού (12,3 ίντσες) προσφέρονται ως ενιαία υπερ-οθόνη δημιουργώντας νέα επίπεδα high-tech και κομψής εμφάνισης. Η MBUX Hyperscreen είναι προαιρετικός εξοπλισμός της νέας EQS και όσοι επιθυμούν μία πιο συμβατική και προσιτή οικονομικά λύση μπορούν να επιλέξουν το πακέτο που υπάρχει στην S-Class. Ο πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών συνδυάζεται με οθόνη αφής 12,8 ιντσών η οποία βρίσκεται ενσωματωμένη στην κεντρική κονσόλα. Το υπόλοιπο μέρος του ταμπλό καλύπτεται από επενδύσεις ξύλου ή μεταλλικού φινιρίσματος.
 
Διαθέσιμο σε όλες τις εκδόσεις είναι το επόμενης γενιάς λογισμικό MBUX που προσφέρει ψηφιακή υποβοήθηση η οποία στηρίζεται στην Τεχνητή Νοημοσύνη (AI). Μπορείτε να... κουβεντιάσετε με το αυτοκίνητό σας, λέγοντας «Hey Mercedes» και εκείνο με την σειρά του να σας δίνει τις κατάλληλες απαντήσεις (π.χ. για τον φωτισμό). Το high-tech προφίλ ενισχύουν κάμερες που αναγνωρίζουν τυχόν κόπωση του οδηγού, ενώ υπάρχει στο βασικό πακέτο σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων για να ταυτοποιείται ο κάθε οδηγός που χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο.
 
Συνεχίζοντας την περιήγηση στο εσωτερικό της νέας EQS, δεν πρέπει να ξεχάσουμε το φίλτρο HEPA που καθαρίζει την καμπίνα σε σημείο να θυμίζει... χειρουργείο. Αν πάλι νιώσετε κουρασμένοι, το ειδικό πρόγραμμα «Power Nap» μετακινεί το κάθισμα του οδηγού, κλείνει τα παράθυρα, ενεργοποιεί τον ιονισμό φρέσκου αέρα και εξασφαλίζει ιδανικό περιβάλλον για μερικές στιγμές ανάπαυσης.
 
Πριν κλείσουμε, μία μικρή αναφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά της νέας EQS. Η ηλεκτρική ναυαρχίδα της Mercedes θα προσφέρεται με μεγάλη ποικιλία μπαταριών η μεγαλύτερη από τις οποίες θα έχει χωρητικότητα 108 kWh. Σε αυτή, θα υπάρχει ηλεκτρική εμβέλεια 700 χιλιομέτρων κατά WLTP, ενώ στην EQS θα προσφέρει επίσης δυνατότητα Plug & Charge, μέσω της οποίας η πληρωμή γίνεται αυτόματα, ανεξάρτητα από το σημείο στο οποίο κάνουμε την φόρτιση.
 

Hyundai
vw