Η νέα ηλεκτρική SUV ναυαρχίδα της Porsche αναμένεται να καθίσει πάνω από την Cayenne στην γκάμα της.

Η νέα ηλεκτρική SUV ναυαρχίδα της Porsche αναμένεται να καθίσει πάνω από την Cayenne στην γκάμα της.

Porsche: Έρχεται νέο ηλεκτρικό SUV πάνω από την Cayenne

2.590 Επισκέψεις στο άρθρο (4/8/2022)

Νέο ηλεκτρικό υπερ-SUV ετοιμάζουν οι άνθρωποι της Porsche, με νέα σχεδίαση αλλά και νέα πλατφόρμα. Θα είναι ουσιαστικά αντίπαλος του BMW iX.

Θα μπορεί να φορτίσει με 350 kW

Η Porsche εργάζεται στη νέα της ναυαρχίδα, ένα ηλεκτρικό SUV πάνω από την Cayenne, που θα προσφέρει νέα επίπεδα πολυτέλειας για την εταιρεία. Όπως φαίνεται η επιτυχία της Taycan, άνοιξε τον δρόμο για νέα ηλεκτρικά μοντέλα από την γερμανική premium φίρμα, ακολουθώντας την στροφή της προς την ηλεκτροκίνηση.

Αυτό τουλάχιστον αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος της Porsche, Oliver Blume, σε εκδήλωση της εταιρείας την περασμένη εβδομάδα. Το νέο μοντέλο, που για την ώρα έχει την κωδική ονομασία K1, θα χρησιμοποιεί μια τροποποιημένη εκδοχή της νέας πλατφόρμας SSP, για τα premium ηλεκτρικά μοντέλα του VW Group και θα χρησιμοποιηθεί από τις Porsche, Audi, Bentley & Lamborghini. Μάλιστα δεν αρκέστηκε μόνο στην ανακοίνωση του μοντέλου, αλλά έδωσε πληροφορίες για την σχεδίαση, αλλά και για το εργοστάσιο παραγωγής του, στη Λειψία.Το έβδομο μοντέλο στη γκάμα της Porsche θα είναι ουσιαστικά αντίπαλος για το BMW  iX.

Σύμφωνα με όσα μαθαίνουμε η νέα πλατφόρμα SSP που αναμένεται να ντεμπουτάρει το 2026, θα έχει και μια δεύτερη, πιο εξελιγμένη εκδοχή, την SSP Sport. Μεταξύ άλλων θα διαφέρουν στην ταχύτητα φόρτισης, καθώς η πρώτη θα περιοριστεί στα 400V, με στόχο να μείνουν σχετικά χαμηλά και οι τιμές των μοντέλων, αλλά στην περίπτωση της Sport, θα εξοπλίζεται με σύστημα 800V που θα δίνει τη δυνατότητα για φόρτιση έως και 350 kW.

Τέλος, οι άνθρωποι της Porsche αποκάλυψαν ότι και οι επόμενες γενιές των Panamera και Taycan θα χρησιμοποιούν την SSP Sport πλατφόρμα, ενώ στα σχέδια της εταιρείας είναι το λανσάρισμα της ηλεκτρικής Macan μέχρι το 2024, αλλά και ο πλήρης εξηλεκτρισμός της νέας γενιάς Cayenne.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda