5 φωτογραφίες »

Το πιο σφιχτό setup του Hyundai Kona Hybrid περιορίζει ελαφρώς τα επίπεδα άνεσης, ωστόσο δημιουργεί ένα ενδιαφέρον και ασφαλές προφίλ, με μειωμένες κλίσεις στις στροφές και καλά επίπεδα πρόσφυσης.

Κατανάλωση: Καίει μόλις 6 λτ./100 χλμ..

181.319 Επισκέψεις στο άρθρο (26/7/2020)

Το όφελος στην πράξη για τον χρήστη φαίνεται στις χαμηλές τιμές κατανάλωσης και ρύπων. Η μέση τιμή κατανάλωσής του σε πραγματικές συνθήκες κυμαίνεται από 5,8 – 6,2 λτ./100 χλμ., τιμές εξαιρετικές, όμως εκεί που αναφωνείς WOW είναι στην κατανάλωση εντός πόλης, καθώς «είδαμε» μέχρι και 3,3 λτ./100 χλμ..

Επακόλουθο της χαμηλής κατανάλωσης είναι και η αυξημένη αυτονομία του Kona Hybrid, το οποίο διαθέτει ρεζερβουάρ 38 λίτρων. Συνεπώς σε μικτή διαδρομή μπορεί να σας βγάλει ακόμα και 650 χλμ. με ένα γέμισμα. Φυσικά το νούμερο αυτό θα μεγαλώσει όσο περισσότερο κινήστε εντός πόλης, καθώς θα είναι μεγαλύτερη η χρήση της ηλεκτρικλης ενέργειας. Πόσο μεγαλύτερο; Οι μετρήσεις μας εντός πόλης έδειξαν κατανάλωση 4,8 λτ./100 χλμ., δηλαδή πραγματική αυτονομία που φτάνει τα 791 χλμ..
 
Τέλος, την πολύ καλή εικόνα του Kona Hybrid συμπληρώνει και το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων που χρησιμοποιεί και που του προσφέρει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των CVT κιβωτίων σε όλα τα επίπεδα, αλλά κυρίως στην οδική του συμπεριφορά.

Προηγούμενη

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center