Πόσο έχουν τα γνήσια ανταλλακτικά με την τοποθέτηση

Πόσο έχουν τα γνήσια ανταλλακτικά με την τοποθέτηση

4.101 Επισκέψεις στο άρθρο (20/11/2023)

- Γύρω στα 150 ευρώ τα τακάκια
- 300-350 ευρώ οι δισκόπλακες
- Λίγο πάνω από 200 ευρώ η μπαταρία
- Από 400 έως και 1.000 ευρώ για δίσκο-πλατό

Γύρω στα 150 ευρώ τα τακάκια

Επειδή καλό είναι να γνωρίζουμε τι θα πληρώσουμε μετά την αγορά, συγκεντρώσαμε τις τιμές, από τους υπεύθυνους των After Sales τμημάτων κάθε μάρκας, για τα ανταλλακτικά που είναι πιθανόν να αλλάξετε μέσα στην πρώτη 5ετία, μαζί με το κόστος των εργατικών.

Ξεκινάμε με το πιο σύνηθες, τα τακάκια των φρένων, τα οποία συνήθως αλλάζονται κάθε 25-30.000 χλμ., νούμερο που μπορεί να διαφέρει, ανάλογα τον τρόπο που οδηγείτε. Είναι από τα ανταλλακτικά που πάνω-κάτω οι εταιρείες έχουν παραπλήσιες τιμές. Για ένα μικρό μοντέλο το συνολικό κόστος ενός σετ (2 τακάκια) κατά μέσο όρο στοιχίζει 150 ευρώ, ενώ σε πιο μεγάλα μοντέλα κοντά στα 170.
 

300-350 ευρώ οι δισκόπλακες

Πιο ακριβές είναι οι δισκοπλακες, οι οποίες πάντως σε φυσιολογικό ρυθμό αντέχουν κοντά στα 80 με 100 χιλ. χλμ.. Εδώ θα συναντήσουμε μεγαλύτερες διαφορές ανάμεσα στις μάρκες, όπως και διαφορές ανάμεσα στα μοντέλα της ίδιας μάρκας. Λογικό βέβαια καθώς ένα οικογενειακό SUV έχει μεγαλύτερου διαμετρήματος δίσκους από ένα μικρό. Μια μέση τιμή, πάντα με την τοποθέτηση είναι γύρω στα 300 ευρώ για ένα μικρό μοντέλο και κοντά στα 350 για ένα οικογενειακό.

Λίγο πάνω από 200 ευρώ η μπαταρία

Η μπαταρία είναι ένα από τα ανταλλακτικά που σίγουρα θα χρειαστεί να αλλάξετε κάποια στιγμή. Αυτό που είναι σχετικά απροσδιόριστο είναι το πότε, αφού ανάλογα τη χρήση μπορεί να «ζήσει» από 2 έως και 7 χρόνια. Οι μπαταρίες λοιπόν που θα βρείτε στα εξουσιοδοτημένα υπολογίστε με την τοποθέτηση πως κοστίζουν λίγο πάνω από 200 ευρώ.

Από 400 έως και 1.000 ευρώ για δίσκο-πλατό

Το πιο ακριβό ανταλλακτικό (από αυτά που σίγουρα θα χαλάσουν κάποια στιγμή) είναι το σύστημα δίσκο-πλατό, το οποίο έχει και ακριβά εργατικά, καθώς είναι πιο μπελαλίδικη δουλειά για ένα μηχανικό. Μάλιστα είναι και το ανταλλακτικό που είδαμε και μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις μάρκες. Από 400 ευρώ μέχρι και πάνω από 1.000 είναι οι τιμές που πήραμε. Το καλό είναι πως αν προσέξεις μπορεί να αντέξει και κοντά στις 150 χιλ. χιλιόμετρα. Αν από την άλλη δε προσέξεις μπορεί να μην αντέξει ούτε 30 χιλιάδες...

ford
NISSAN