Προ των πυλών τα ανανεωμένα SEAT Ibiza & Arona

5.287 Επισκέψεις στο άρθρο (6/4/2021)

Με το ντεμπούτο των ανανεωμένων Ibiza και Arona να απέχει μόλις λίγες μέρες, η SEAT έδωσε στο φως της δημοσιότητας μια πρώτη γεύση από ό,τι θα δούμε.


Τα δύο compact μοντέλα της ισπανικής φίρμας πρόκειται να φρεσκαριστούν όπως γνωρίζουμε εδώ και καιρό, με την καταληκτική ημερομηνία παρουσίασης τους να έχει οριστεί για τις 15 Απριλίου. Ωστόσο, η SEAT φροντίζει να κρατά ενεργό το ενδιαφέρον του κοινού δημοσιεύοντας μια νέα εικόνα σε μορφή teaser για το μικρό και το μικρό SUV της.

Πιο ευδιάκριτο το Arona σε αυτή την εικόνα, το οποίο σχεδιαστικά, θα φέρει στοιχεία από τα νεότερα μοντέλα της SEAT και της CURPA, όπως ανασχεδιασμένο εμπρός προφυλακτήρα με αεραγωγούς εμπνευσμένους από το νέο CUPRA Formentor και ελαφρώς διαφορετικά φωτιστικά σώματα ξανά με τριγωνικό σχήμα. Αν και δεν έχουμε προς το παρόν εικόνα, γνωρίζουμε πως στο πίσω μέρος, ο προφυλακτήρας θα είναι επίσης διαφορετικός, ανασχεδιασμένες θα είναι οι απολήξεις της εξάτμισης ενώ υπάρχουν πληροφορίες που κάνουν λόγο πως θα δούμε νέα φωτιστικά σώματα. Φυσικά, η SEAT είναι πολύ πιθανό να προσφέρει καινούρια σετ ζάντες και περισσότερα χρώματα στην παλέτα του μοντέλου.

Κάτι παρόμοιο αναμένουμε και για το Ibiza, του οποίου στην συγκεκριμένη εικόνα παίρνουμε για γεύση από το πίσω μέρος. Σε κάθε περίπτωση, και τα δύο μοντέλα θα κοσμούνται από την πλήρη ονομασία τους κάτω ακριβώς από το έμβλημα της SEAT στην πόρτα του χώρου αποσκευών, η οποία μάλιστα είναι σε γραμματοσειρά που παραπέμπει σε χειρόγραφο.

Όσον αφορά στο εσωτερικό και των δύο μοντέλων, οι αλλαγές θα είναι εκτεταμένες, καθώς σύμφωνα με την ανακοίνωση της SEAT θα γίνει επανάσταση στην καμπίνα. Αυτό μπορεί να μεταφραστεί σε ένα νέο σύστημα infotainment με μεγαλύτερη οθόνη αφής στο κέντρο ενός ανασχεδιασμένου ταμπλό. Επιπλέον, δεδομένη θεωρείται η προσφορά περισσότερων επιλογών εξατομίκευσης σε φινίρισμα και επενδύσεις, ενώ μεγάλες πιθανότητες συγκεντρώνει το ενδεχόμενο o ψηφιακός πίνακας οργάνων των 10,25 ιντσών να γίνει στάνταρ σε περισσότερες εκδόσεις εξοπλισμού, χωρίς ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί κάτι προς το παρόν.

Κλείνουμε με τους κινητήρες, εκεί όπου οι επιλογές στο μηχανοστάσιο θα είναι αρκετές σε βενζίνη και φυσικό αέριο. Ο τρικύλινδρος 1.000άρης θα είναι ξανά στην βάση της γκάμας ξεκινώντας από 80 ατμοσφαιρικούς ίππους για το Ibiza, ενώ στην turbo εκδοχή του θα εξοπλίζει και τα δύο μοντέλα με ονομαστική ισχύ 95 ή 110 ίππων. Έπειτα, διαθέσιμος θα είναι και ο τετρακύλινδρος 1.500άρης των 150 ίππων στην εξοπλιστική έκδοση FR. Τέλος, ο προαναφερθείς 1,0 TSI θα προσφέρεται και σε αεριοκίνητες εκδόσεις TGI με φυσικό αέριο αποδίδοντας 90 άλογα. Πιθανή είναι και η προσθήκη ήπιων υβριδικών κινητήρων συνόλων, ωστόσο μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχουμε κάποια επιβεβαιωμένη σχετική πληροφόρηση.

Περισσότερες πληροφορίες στις 15 Απριλίου, όταν και θα πραγματοποιηθεί το επίσημο ντεμπούτο των ανανεωμένων SEAT Ibiza και Arona.

AUTOFIT PASXA
vw