Εξαιρετικά ευοίωνοι είναι οι αριθμοί σε ότι αφορά τις μελλοντικές πωλήσεις των μικρών SUV σύμφωνα με όσα αναφέρουν αναλυτές εταιρειών στατιστικής.

Προβλέπεται αύξηση στις πωλήσεις των SUV

1.744 Επισκέψεις στο άρθρο (18/6/2018)

Εξαιρετικά ευοίωνοι είναι οι αριθμοί σε ότι αφορά τις μελλοντικές πωλήσεις των μικρών SUV σύμφωνα με όσα αναφέρουν αναλυτές εταιρειών στατιστικής.

Αναφορές των μέσων του εξωτερικού κάνουν λόγο ότι οι ευρωπαϊκές πωλήσεις μικρών SUV το 2018 είναι έτοιμες να ξεπεράσουν τους ρυθμούς ανάπτυξης της συγκεκριμένης κατηγορίας αυτοκινήτων, η οποία ενδιαφέρει ολοένα και μεγαλύτερο μέρος του αγοραστικού κοινού, αφήνοντας έτσι σε δεύτερη μοίρα τα hatchback.
 
Συγκεκριμένα η εταιρεία αναλυτών LMC Automotive αναμένει το 2018 να προστεθούν ακόμα 400.000 μονάδες SUV στο συνολικό αριθμό των 1.4 εκατομμυρίων μονάδων που πωλήθηκαν την περσινή χρονιά, παίζοντας σημαντικό ρόλο σε αυτό τα νέα μικρά SUV της Volkswagen, της Citroen και της Opel, τα οποία υπολογίζεται ότι θα σπάσουν το όριο των 100.000 μονάδων εντός του 2018.
Τους πρώτους τρεις μήνες του έτους τα VW T-Roc, Citroen C3 Aircross και Opel Crossland X κατέλαβαν την έκτη, έβδομη και όγδοη θέση, αντίστοιχα, στον πίνακα των πωλήσεων, ξεπερνώντας τις 25.000 μονάδες.
 
Μάλιστα στα ίδια ρεπορτάζ σημειώνεται πως το Dacia Duster ξεπέρασε το Opel Mokka για να πάρει την τρίτη θέση με πωλήσεις 46.571, πίσω από το πρώτο Renault Captur και το Peugeot 2008 που βρέθηκε στη δεύτερη θέση. Τέλος μία θέση εκτός της πρώτης δεκάδας βρέθηκε το Seat Arona που παρουσίασε ισχυρές πωλήσεις (17.696 μονάδες), οι οποίες το έβαλαν ακριβώς μπροστά από τα νεοεισερχόμενα Kia Stonic και Hyundai Kona.       

Toyota
test center