4 φωτογραφίες »

Πρώτη γεύση από το νέο Nissan 400Z (+video)

8.219 Επισκέψεις στο άρθρο (23/3/2021)

Το νέο sportscar της Nissan «συνελήφθη» να μεταφέρεται χωρίς καθόλου καμουφλάζ και έτσι μας δίνεται η ευκαιρία να το θαυμάσουμε για πρώτη φορά, λίγο πριν τα επίσημα αποκαλυπτήριά του.


Μια πρώτη καλή ματιά μπορούμε να έχουμε πλέον για το πώς θα μοιάζει το Nissan 400Z στην έκδοση παραγωγής, καθώς ήρθαν στο φως νέες φωτογραφίες του ιαπωνικού sportscar ενώ αυτό μεταφερόταν προς άγνωστη τοποθεσία.

Όπως είχε υποσχεθεί η Nissan, η έκδοση παραγωγής δεν έχει μεγάλες διαφορές σε σχεδίαση σε σχέση με το Z Proto concept. To αυτοκίνητο υιοθετεί τον πρόβολο του concept αυτούσιο, με τα ρετρό φωτιστικά σώματα και την ορθογώνια γρίλια να δίνουν το παρών. Διαφοροποιήσεις δεν βλέπουμε ούτε στο πλαϊνό μέρος με εξαίρεση τα αναθεωρημένα χερούλια των θυρών και τους κόκκινους αντανακλαστήρες πάνω από τους πίσω τροχούς. Πολύ ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως και το πίσω μέρος είναι σε μεγάλο βαθμό ίδιο με το concept, με εξαίρεση την μικρή αεροτομή στο τέλος της θύρας του πορτ-μπαγκάζ. Τα φωτιστικά σώματα είναι ρετρό, ο προφυλακτήρας είναι βαμμένος σε μαύρο χρώμα ενώ το σύστημα εξάτμισης με τις δύο μπούκες, δηλώνουν πως δεν πρόκειται για ένα οποιοδήποτε coupe.

Λίγα είναι τα πράγματα που έχουμε την ευκαιρία να δούμε όσον αφορά το εσωτερικό του αυτοκινήτου, ωστόσο το μάτι πέφτει αμέσως στον ψηφιακό πίνακα οργάνων και στο μοντέρνο σύστημα infotainment.

Το νέο sportscar λέγεται πως θα έχει κάτω από το καπό τον υπερτροφοδοτούμενο 3,0 λίτρων V6 κινητήρα που φοράει και το Infiniti Q60 Red Sport 400 με ονομαστική ισχύ 400 ίππων. H κίνηση θα στέλνεται στους πίσω τροχούς είτε μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη είτε μέσω μιας μηχανικής μετάδοσης 6 σχέσεων. Πρέπει να αναφέρουμε πάντως, πως το μοντέλο εμφανίστηκε πρόωρα στο video game Project Cars 3, έχοντας ιπποδύναμη 450 ίππων και δηλώνοντας βάρος 1.475 κιλά. Το τι ισχύει τελικά θα το μάθουμε σύντομα.
 

ELASTIKA 2024
moto