Πρώτοι στις βρισιές & το bluetooth oι Έλληνες οδηγοί

1.831 Επισκέψεις στο άρθρο (24/4/2019)

Αυτές είναι οι συνήθειες στις οποίες βγαίνουν πρώτοι οι Έλληνες οδηγοί. Διαβάστε ποιοι βρίσκονται στην κορυφή στο κατά πόσο συχνά χρησιμοποιούν το φλας και την κόρνα και ποιοι συνηθίζουν να οδηγούν πάνω από το όριο ταχύτητας.

 Mόνο θετικά δεν είναι τα αποτελέσματα που ήρθαν στο φως από την νέα έρευνα που διεξήχθη στο πλαίσιο του 6ου ευρωπαϊκού βαρόμετρου για την υπεύθυνη οδήγηση από το Ipsos και το ίδρυμα Vinci Autoroutes.

Στην δημοσκόπηση που έγινε μέσω διαδικτύου σε 12.418 άτομα ηλικίας από 15 ετών και άνω συμμετείχαν οδηγοί από 11 χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Ισπανία, Βρετανία, Ιταλία, Σουηδία, Ελλάδα, Πολωνία, Ολλανδία, Σλοβακία).

Το ποσοστό των οδηγών που βρίζουν τους άλλους χρήστες του οδικού δικτύου αυξήθηκε κατά 2% σε 56% με την πρωτιά να παίρνουν οι Έλληνες με 71%, έχοντας πίσω τους Γάλλους με 69%. Στον αντίποδα, αν και οι Γάλλοι εμφανίζονται ως οι πιο φλεγματικοί με ποσοστό 32% είναι οι ίδιοι που αγαπούν περισσότερο την ταχύτητα και ότι υπερβαίνουν τα όρια ταχύτητας. Στην κατάταξη του πόσο συχνά ανάβουν το φλας, οι Γάλλοι είναι οι πρώτοι ξεχασιάρηδες ενώ σημειώνεται πως σχεδόν 1 στους 2 Έλληνες συνεχίζουν να οδηγούν χωρίς ζώνη ασφαλείας (45%).
 
Έπειτα, αν και παρά τις συνεχόμενες καμπάνιες ενημέρωσης για την απόσπαση της προσοχής που προκαλούν τα τεχνολογικά gadget, οι Έλληνες και οι Ιταλοί είναι οι μεγαλύτεροι οπαδοί του Bluetooth ενώ οι Πολωνοί αποδεικνύεται πως είναι κολλημένοι στο GPS και πιο απείθαρχοι. Τέλος, αν και το 97% των ερωτηθέντων συμφωνεί ότι είναι πολύ επικίνδυνο να γράφεις sms ενώ παράλληλα οδηγείς, μόνο 1 στους 4 συνεχίζει να το κάνει.

Παρακάτω, πρώτοι στο κορνάρισμα είναι οι Ισπανοί με 66% την ίδια στιγμή που προκαλεί μεγάλη εντύπωση πως ελάχιστοι οδηγοί θεωρούν ότι οδηγούν επιθετικά και «στρεσαρισμένοι» αν και προσάπτουν αυτές τις συμπεριφορές στους άλλους οδηγούς κατά πολύ μεγάλο ποσοστό.

Στα καλά νέα της έρευνας, η πρακτική των Ευρωπαίων να κατεβαίνουν από το αυτοκίνητό τους για να μαλώσουν με άλλους οδηγούς μειώνεται ολοένα και περισσότερο ενώ για πρώτη φορά οι ερωτηθέντες αναγνώρισαν πως η απροσεξία είναι υπ αριθμόν 1 αιτία για την θνησιμότητα στους δρόμους (54%), μπροστά από την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών και την ταχύτητα.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από τις 25 Φεβρουαρίου μέχρι τις 13 Μαρτίου 2019.
 

FORD E-TRANSIT
citroen