2 φωτογραφίες »

Tο BlueSport concept.

«Ψάχνεται» για ηλεκτρικό σπορ μοντέλο η VW

1.685 Επισκέψεις στο άρθρο (25/2/2020)

Αυξημένες είναι οι πιθανότητες που θέλουν τη Volkswagen να φέρνει ένα νέο ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο, αφού οι άνθρωποι της μάρκας ερευνούν ήδη αυτές τις πιθανότητες!


Την είδηση αυτή δημοσιεύουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης και τη βασίζουν σε καλά πληροφορημένες πηγές στους κύκλους της γερμανικής φίρμας. Υποστηρίζεται μάλιστα πως το ηλεκτρικό σπορ μοντέλο θα προσφέρεται ως coupe και roadster και δεν αποκλείεται να «στοχεύει» το Tesla Roadster.
 
Αν το μοντέλο πάρει την έγκριση θα βασίζεται στην πλατφόρμα MEB που υποστηρίζει το ID.3, ενώ αν και είναι πολύ νωρίς να υπάρξουν περισσότερα στοιχεία η ύπαρξη δύο ηλεκτροκινητήρων θεωρείται βέβαιη, ενώ πιθανότατα θα δούμε και έκδοση με ένα ηλεκτρικό μοτέρ και κίνηση στους πίσω τροχούς. Παράλληλα υποστηρίζεται πως το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης του αυτοκινήτου θα μπορούσε να επωφεληθεί από τις γνώσεις που έχει αποκτήσει η VW από το αγωνιστικό αυτοκίνητο ID.R.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως στο Διεθνές Auto Show της Βορείου Αμερικής το 2009, η Volkswagen είχε παρουσιάσει το BlueSport concept (φωτό) που αποτελούσε την προεπισκόπηση ενός τέτοιου μοντέλου. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν αυτό θα αποτελέσει τη βάση για την εξωτερική εικόνα του φημολογούμενου σπορ αυτοκινήτου, ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που έχουν κάνει τη σύνδεση.

NEO PROACE
NISSAN