6 φωτογραφίες »

Πωλείται το πρώτο μονοθέσιο του Michael Schumacher!

2.286 Επισκέψεις στο άρθρο (11/6/2021)

Το πρώτο αυτοκίνητο της Formula 1 που οδηγήθηκε σε αγώνα από τον «θρυλικό» Michael Schumacher βρίσκεται διαθέσιμο προς πώληση!

Η Jordan 191 - Ford Cosworth HB που βλέπετε στις εικόνες είναι το πρώτο μονοθέσιο της Formula 1 που οδηγήθηκε από τον «θρύλο» του αγωνίσματος Michael Schumacher στο Βελγικό Grand Prix το 1991. Δηλαδή τον πρώτο αγώνα του Γερμανού πιλότου στο κορυφαίο πρωτάθλημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Το εν λόγω μονοθέσιο είναι μία από τις επτά μονάδες που κατασκευάστηκαν και μία από τις δύο μονάδες που οδήγησε ο Schumacher. Πέραν του Schumacher, οδηγήθηκε και από τους Andrea De Cesaris και Alex Zanardi.
 
Το συγκεκριμένο λοιπόν μονοθέσιο βρίσκεται προς πώληση από την Speedmastercars που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο πωλητής υπογραμμίζει πως η Jordan για πρώτη φορά οδηγήθηκε από τον De Cesaris στο Ουγγρικό Γκραν Πρι το 1991 όπου τερμάτισε στην 7η θέση. Δύο εβδομάδες αργότερα, ο Schumacher έκανε το ντεμπούτο του πίσω από το τιμόνι του μονοθεσίου. Μάλιστα ο Γερμανός πιλότος εγκατέλειψε τον αγώνα μόλις στον πρώτο γύρο λόγω προβλήματος στον συμπλέκτη.
 
Στην πορεία των ετών και αφού πολύ νωρίτερα είχε ολοκληρώσει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις, το μονοθέσιο πωλήθηκε σε ένα Βέλγο συλλέκτη αυτοκινήτων, ο οποίος το 2005 το πούλησε με τη σειρά του. Από τότε μέχρι σήμερα η Jordan του Michael Schumacher έχει εμφανιστεί πολλές φορές στο Goodwood Festival of Speed ​​και παραμένει σε λειτουργική κατάσταση.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το >>
Ακολούθησε μας στο Facebook >>

SPRING SEAT
NISSAN