Πως πρέπει να λέγεται το νέο μικρό Fiat; Punto ή Uno;

Πως πρέπει να λέγεται το νέο μικρό Fiat; Punto ή Uno;

3.373 Επισκέψεις στο άρθρο (3/8/2022)

Αν η Fiat επιστρέψει στα μικρά, τότε ποιο όνομα μοντέλου της ιταλικής φίρμας πρέπει να αναβιώσει; Το Punto ή το Uno που αγαπήθηκαν όσο λίγα αυτοκίνητα στην Ελλάδα;

Με τέτοια ιστορία στα μικρά, οι Ιταλοί έχουν ευχάριστο πονοκέφαλο!

Τυχερή η μάρκα που έχει τόση παράδοση και ιστορία ώστε να μπορεί να διαλέξει ανάμεσα σε τόσα ονόματα για τα νέα της μοντέλα. Όμως ποιό όνομα πρέπει να διαλέξει η Fiat για το νέο της μικρό; Punto ή Uno;
 
Αλήθεια είναι πως το όνομα Punto θα ήταν το αναμενόμενο. Μετά από τρεις, τουλάχιστον, γενιές, ανάμεσά τους και το Grande, και το Evo, το Punto είναι ένα όνομα που φέρνει πολλές και καλές αναμνήσεις. Από τους «φονιάδες γιγάντων» με το Turbo, μέχρι τα μικρά και απλά SX, αλλά και τις πιο πρόσφατες εκδόσεις Abarth.
 
Όμως με την χρήση όλα φθείρονται, και έτσι φθείρονται και τα ονόματα. Το όνομα Punto για παράδειγμα έμεινε στην πρόσφατη ιστορία της μάρκας ως το μοντέλο που πήρε μηδέν αστέρια στο EuroNCAP. Μετά από 15 σχεδόν χρόνια στην αγορά, και απογυμνωμένο από κάθε τεχνολογία, για να μειωθεί το κόστος στο ελάχιστο, στην τελευταία του έκδοση, με έμφαση στη χαμηλή τιμή, το Punto έχασε κάθε ελπίδα να πάρει έστω και ένα αστέρι. Λογικό και αναμενόμενο. Ωστόσο, αυτή η ιστορία ανήκει στο παρελθόν, ιδιαίτερα μετά την απορρόφηση του FCA Group από τον υπερόμιλο Stellantis.
 
Είναι όμως αυτό το μελανό σημείο της ιστορίας του μοντέλου εκείνο που το χαρακτηρίζει; Όχι, σίγουρα όχι, είναι όμως η είδηση που ακόμη «παίζει» αν ψάξεις στο Google «Punto EuroNCAP». Για βάλε τώρα να λανσάρει νέο μοντέλο η Fiat με το ίδιο όνομα, και κάθε φορά που υποψήφιος αγοραστής ψάχνει στο ίντερνετ να μάθει για την ασφάλεια του μοντέλου, να πέφτει σε αυτή την είδηση. Ας είναι το «παλιό». Πονάει, και μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις για το brand του μοντέλου.
 
Οπότε, είναι πιθανό η Fiat να μην κάνει χρήση του ονόματος Punto, και έτσι το Uno έρχεται στο προσκήνιο. Αγνό, νοσταλγικό, χωρίς ένα ψεγάδι στο ιστορικό του, το Uno είναι ένα όνομα που θα έφερνε πολύ κόσμο πίσως στις εκθέσεις. Έχει και την απλότητά του, η λέξη «ένα» στα ιταλικά, τρία γράμματα, εύκολο από κάθε άποψη.
 
Κάποια πάνε ακόμη πιο πίσω. Δηλαδή ίσως ένα όνομα με αριθμούς, όπως το 127 ή ακόμη και το 128 (με ή χωρίς την ένδειξη Sport). Βέβαια η επαφή με αυτά τα μοντέλα έχει χαθεί τελείως, όμως συνάδουν με το 500, ίσως για να κάνουν τη γκάμα λίγο πιο ομοιογενή, τουλάχιστον στο όνομα, καθότι η γκάμα του 500 είναι και θα παραμείνει ανεξάρτητη, σχεδόν μια άλλη Fiat.
 
Υπάρχει τέλος και η περίπτωση ενός τελείως νέου ονόματος. Εξάλλου μια γκάμα με Panda, Uno και Tipo ακούγεται λες και βγήκε από τα 80s. Αλλά τι πειράζει; Εσύ τι λες; Τι προτείνεις για το όνομα του μικρού Fiat; Punto ή Uno; Και γιατί;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

peugeot
NISSAN