Το Range Rover Sport Coupe (στη φωτό το Evoque) θα δανειστεί το πάτωμα και την ανάρτηση της «αδελφής» Jaguar F-Pace, ενώ θα έχει μήκος περίπου 4,7 μέτρων.

Αν και οι διαστάσεις του Range Rover Sport Coupe (στη φωτό το Evoque) θα το φέρνουν πιο κοντά στις BMW X4 και Mercedes GLC Coupe, ωστόσο ο εξοπλισμός και η τιμή του θα πλησιάζουν τις μεγαλύτερες X6 και GLE Coupe.

Range Rover Sport Coupe

4.646 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 28/3/2016

Η Land Rover φαίνεται πως δεν θα αφήσει για πολύ τις BMW X6 και Mercedes GLE Coupe να «τσακώνονται» μόνες τους, καθώς ετοιμάζει για το 2017 ένα SUV coupe λογικής, πιθανότατα το Range Rover Sport Coupe.

 
Η Mercedes-Benz, παρουσιάζοντας τη GLE Coupe κήρυξε και επισήμως τον «πόλεμο» στην BMW X6. Το ίδιο, όμως, ετοιμάζονται να κάνουν και στην Land Rover, λανσάροντας του χρόνου ένα αντίστοιχης λογικής μοντέλο.

Προς το παρόν φέρει την κωδική ονομασία L560, ενώ αναμένεται να καλείται Range Rover Sport Coupe. Κατά τα φαινόμενα θα δανειστεί το πάτωμα και την ανάρτηση της «αδελφής» Jaguar F-Pace. Θα έχει μήκος περίπου 4,7 μέτρων, θα είναι μικρότερο δηλαδή από τις BMW X6 και Mercedes-Benz GLE Coupe, ενώ αναμένεται να τοποθετηθεί ανάμεσα από τα Evoque των 4,4 μέτρων και το Range Rover Sport των 4,85 μέτρων.

Περισσότερα νέα στο Auto Τρίτη

Αν και οι διαστάσεις του Range Rover Sport Coupe θα το φέρνουν πιο κοντά στις BMW X4 και Mercedes GLC Coupe, ωστόσο ο εξοπλισμός και η τιμή του θα πλησιάζουν αυτές των μεγαλύτερων γερμανικών μοντέλων. Το εσωτερικό του μάλλον θα έχει τετραθέσια διαμόρφωση, με το 2+1 θέσεων πίσω κάθισμα να είναι προαιρετικό.

Όπως και η Jaguar F-Pace, έτσι και το Range Rover Sport Coupe αργά ή γρήγορα θα αποκτήσει αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Στα σχέδια των Βρετανών βρίσκεται και η υβριδική εκδοχή του μοντέλου, πιθανότατα με βάση το SDV6 HEV σύνολο του Range Rover Sport. Φυσικά και θα υπάρξει κορυφαία έκδοση SVR, η οποία θα φέρει τον 5λιτρο V8 κινητήρα της εταιρείας.