Το GT-R Nismo δεν εμφανίζεται πρώτη φορά σε παγκόσμια ρεκόρ, μιας και στο παρελθόν είχε κερδίσει τον τίτλο του γρηγορότερου αυτοκινήτου παραγωγής.

Ρεκόρ Nissan GT-R Nismo (+video)

3.299 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 5/4/2016

Η Nissan αποκάλυψε ένα βίντεο μικρού μήκους, που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το GT-R Nismo έκανε νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

 
Η εταιρεία κρατάει κλειστά τα χαρτιά της, προς το παρόν, αλλά αναμένεται σύντομα κάποια επίσημη ανακοίνωση. Το βίντεο δημοσιεύτηκε από την Nissan Μέσης Ανατολής, κάτι που υποδηλώνει ότι το ρεκόρ συνέβη εκεί.

Ανεξάρτητα με το ποιο είναι το ρεκόρ, που αναφέρεται η εταιρεία, το GT-R της Nismo φαίνεται να έχει δεχτεί τροποποιήσεις, με νέο μοχλό αλλαγής ταχυτήτων και μεγαλύτερο intercooler. Η μάσκα μπροστά φαίνεται να έχει δεχτεί αεροδυναμικές βελτιώσεις, για την καλύτερη ψύξη του κινητήρα. 


Το GT-R Nismo δεν εμφανίζεται πρώτη φορά σε παγκόσμια ρεκόρ, μιας και στο παρελθόν είχε κερδίσει τον τίτλο του γρηγορότερου αυτοκινήτου παραγωγής, στην πίστα του Nurburgring το 2013. 

Υπενθυμίζουμε ότι κάτω από το καπό του Godzilla της Nismo βρίσκεται ο V6 διπλά υπετροφοδοτούμενος κινητήρας των 3,8 λίτρων που αποδίδει 600 άλογα και 652 Nm ροπής, ενώ για την μετάδοση είναι υπεύθυνο ένα κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων με διπλό συμπλέκτη.

Δείτε το video που ήρθε στην δημοσιότητα: