Η Hyundai προσφέρει στο ηλεκτρικό Kona δύο εκδόσεις, οι οποίες διαχωρίζονται με βάση τη χωρητικότητα των μπαταριών και την αυτονομία τους σε χιλιόμετρα.

Ρεκόρ για το Kona Electric

20.304 Επισκέψεις στο άρθρο (27/1/2020)

Το Hyndai Κοna Electric έγινε το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που έχει οδηγηθεί στο μεγαλύτερο υψόμετρο πάνω στην Γη!

Στις μέρες μας φαίνεται πως υπάρχουν ρεκόρ για οτιδήποτε βάλει ο ανθρώπινος νους με την Hyundai να φαίνεται πως δεν χάνει την ευκαιρία να πάρει όσα περισσότερα από αυτά μπορεί.

Αυτή την φορά, η κορεάτικη εταιρεία έχει να περηφανεύεται πως το Kona κατέχει το ρεκόρ του ηλεκτρικού αυτοκινήτου που έχει οδηγηθεί στο υψηλότερο σημείο της Γης, στα 5.731 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας. Το ρεκόρ έγινε το σημείο Sawula Pass του Θιβέτ και όπως αναφέρει η Hyundai, κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ, που κατείχε η ίδια, στα 5.715 μέτρα.

«Είναι μια πολύ υπερήφανη στιγμή για όλους ", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Hyundai Motor India. "Το Κοna Electric έχει φέρει μια επανάσταση στα ηλεκτρικά με την κατάργηση διαφόρων μύθων για αυτά τα οχήματα. Το Kona Electric έχει αποδείξει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει στα πιο δύσκολα τερέν του κόσμου χωρίς να υπονομεύεται η απόδοσή του».

Η Hyundai προσφέρει στο ηλεκτρικό Kona δύο εκδόσεις, οι οποίες διαχωρίζονται με βάση τη χωρητικότητα των μπαταριών και την αυτονομία τους σε χιλιόμετρα. Βασική επιλογή είναι εκείνη με τις μπαταρίες χωρητικότητας 39 kWh που αποδίδει ισχύ 135 ίππων και 395 Nm ροπής και δίνει αυτονομία 300 χλμ. στο Kona. Στο επόμενο σκαλοπάτι συναντούμε το ίδιο ηλεκτρικό μοτέρ με απόδοση 204 ίππων με 395 Nm ροπής και μπαταρίες χωρητικότητας 64 kWh, με τη μάρκα να υπόσχεται αυτονομία που αγγίζει τα 470 χλμ. και 0-100 χλμ./ώρα σε 7,6 δλ. 
 

Mercedes
moto