Το Honda Civic Type R συνεχίζει να καταρρίπτει τα ρεκόρ και το ίδιο έκανε και στην πίστα του Silverstone.

Ρεκόρ στο Silverstone το Civic Type R

2.493 Επισκέψεις στο άρθρο (3/7/2018)

Το Honda Civic Type R συνεχίζει να καταρρίπτει τα ρεκόρ και το ίδιο έκανε και στην πίστα του Silverstone.

Μπορεί η Porsche να έχει τραβήξει πάνω της τα βλέμματα με την κατάρριψη του ρεκόρ της πίστας του Nürburgring, ωστόσο το Civic Type R της Honda φαίνεται πως δίνει καμία σημασία και συνεχίζει τα δικά του ρεκόρ με τελευταίο αυτό της πίστας του Silverstone.
 
Όπως αναφέρει η ιαπωνική φίρμα, με τον Matt Neal πίσω από το τιμόνι, το Type R, κατέρριψε και το ρεκόρ της πίστας του Silverstone για τα μπροστοκίνητα αυτοκίνητα, διανύοντας τη συγκεκριμένη διαδρομή σε 2: 31.320, σπάζοντας το ρεκόρ που διατηρούσε το προηγούμενης γενιάς Type R.
Μάλιστα το ρεκόρ αυτό δεν είναι το μοναδικό για το ισχυρό hatchback, καθώς όπως υποστηρίζει η μάρκα πριν από λίγες ημέρες το μοντέλο ολοκλήρωσε μια διαδρομή του Spa-Francorchamps  σε 2: 53,72, ενώ τον περασμένο μήνα το Civic έκανε ένα γύρο σε χρόνο 2: 01,51 στο Magny-Cours στη Γαλλία και το 2017 έσπασε το ρεκόρ και στο Nürburgring για την κατηγορία του, καταγράφοντας χρόνο 7: 43,08.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως μετά την κατάκτηση του ρεκόρ ο οδηγός Matt Neal δήλωσε: «Εκεί που βρήκα το μεγάλο πλεονέκτημα του Type R ήταν στην είσοδο στις στροφές που μπορούσε να γίνει με υψηλή ταχύτητα αλλά και με απόλυτη εμπιστοσύνη, χάρη στο στη σταθερότητά του».   

Διαβάστε περισσότερα για το HONDA CIVIC