3 φωτογραφίες »

Ρεκόρ τελικής ταχύτητας για το SSC Tuatara; (+vid)

2.021 Επισκέψεις στο άρθρο (15/10/2020)

Το SSC Tuatara των 1.750 ίππων λέγεται πως κατάφερε να ξεπεράσει την Koenigsegg Agera RS και να πάρει στα χέρια της το ρεκόρ για το πιο γρήγορο μοντέλο παραγωγής.

Mεγάλες είναι οι πιθανότητες να έχουμε νέο κάτοχο του ρεκόρ για το ποιο γρήγορο μοντέλο παραγωγής στον κόσμο. Σύμφωνα με διεθνή μέσα που εδρεύουν στο Las Vegas, το SSC Tuatara φαίνεται πως έχει σημειώσει νέο ρεκόρ στο ίδιο σημείο που έκανε το ίδιο η Koenigsegg το 2017. Μέχρι τώρα δεν έχει βγει κάποια επίσημη ανακοίνωση για να γνωρίζουμε την τελική ταχύτητα που έπιασε το αυτοκίνητο.

Επίσημα, σύμφωνα με το βιβλίο των ρεκόρ Guiness, το πιο γρήγορο μοντέλο παραγωγής είναι η Koenigsegg Agera RS καταφέρνοντας να κάνει δύο σπριντ, το ένα στην μια κατεύθυνση και το άλλο στην άλλη, ώστε να αποδείξει ότι βοηθήθηκε από τον αέρα. Η τελική ταχύτητα που σημείωσε το αυτοκίνητο ήταν 447 χλμ./ώρα.

Βέβαια, και η Bugatti τον Σεπτέμβριο του 2019 με την Chiron Super Sport 300+ κατάφερε να φτάσει τα 490 χλμ./ώρα στην πίστα Ehra-Lessien της Γερμανίας, ωστόσο σημείωσε μόνο ένα πέρασμα λόγω μειωμένης πρόσφυσης, και για αυτό δεν μπορεί να καταγραφεί ως ρεκόρ τελικής ταχύτητας.

Η SSC από την πρώτη στιγμή που παρουσίασε το Tuatara, είχε βάλει στο μάτι το ρεκόρ της Bugatti. Για την ισχύ του χρησιμοποιεί έναν twin turbo V8 κινητήρα των 5,9 λίτρων που αποδίδει 1.750 άλογα με το κόκκινο να βρίσκεται στις 8,800 rpm. Το αμάξωμα του έχει συντελεστή οπισθέλκουσας 0,279 το οποίο μάλιστα είναι κατασκευασμένο από carbon fiber κάτι που κρατά το βάρος αρκετά χαμηλά, στα 1.247 κιλά.
 

ETRANSIT VS ESPRINTER
test center