«Ρίχνει» μισό δισ. ευρώ η Porsche για την ηλεκτρική 718

«Ρίχνει» μισό δισ. ευρώ η Porsche για την ηλεκτρική 718

2.097 Επισκέψεις στο άρθρο (23/2/2022)

500 εκατομμύρια ευρώ θα επενδύσει στο εργοστάσιό της που εδρεύει στο Δήμο του Zuffenhausen στη Στουτγάρδη η Porsche με σκοπό να κατασκευάσει τους ηλεκτρικούς διαδόχους των 718 Boxster και Cayman!

Διαμορφώνει κατάλληλα τις γραμμές παραγωγής

Η Porsche είναι από τις εταιρείες που έχουν ξεκινήσει από πολύ νωρίς τον εξηλεκτρισμό της γκάμα της και όπως φαίνεται είναι έτοιμη να περάσει στο επόμενο βήμα. Όπως λοιπόν αναφέρει σε ρεπορτάζ της η ιστοσελίδα Automobilwoche, η γερμανική μάρκα είναι έτοιμη να επενδύσει μισό δισεκατομμύριο ευρώ για να διαμορφώσει τις εγκαταστάσεις του Zuffenhausen προκειμένου να κατασκευάσει εκεί τη νέα ηλεκτρική γενιά των 718 Boxster και Cayman.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Το 2023 ξεκινά η έναρξη παραγωγής

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ η έναρξη της παραγωγής της ηλεκτρικής 718 έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2023, την ίδια χρονιά που η επίσης ηλεκτρική Macan θα ξεκινήσει να παράγεται στο εργοστάσιο της μάρκας στη Λειψία. Μάλιστα η Automobilwoche υπογραμμίζει ότι η όλη διαδικασία αναφορικά με την ηλεκτρική 718 καθυστέρησε περίπου ένα χρόνο λόγω της τεχνολογικής πολυπλοκότητας του έργου αλλά και τον συντονισμό με τις υπόλοιπες μάρκες του VW Group, ο οποίος απαίτησε περισσότερο χρόνο απ ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί.

Βασισμένη στο Mission R concept

Η αμιγώς ηλεκτρική 718 θα βασίζεται τεχνολογικά στο Mission R concept, το οποίο η Porsche παρουσίασε το περασμένο φθινόπωρο ως ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο. Ως βάση θα έχει την πλατφόρμα PPE, που αναπτύχθηκε μαζί με την Audi και στην οποία βασίζεται και η ηλεκτρική Macan. Οι 718 Boxster και Cayman βγαίνουν από τη γραμμή συναρμολόγησης στο Zuffenhausen μαζί με την 911, που θα είναι τότε το τελευταίο μοντέλο το οποίο θα αποκτήσει αμιγώς ηλεκτρική κίνηση. Έτσι η παραγωγή είναι επομένως σχεδιασμένη να είναι ευέλικτη, ώστε τα μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης και τα ηλεκτρικά να μπορούν να κατασκευάζονται σε μία γραμμή.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
moto