«Σάρωσε» το 2020 η Peugeot

3.606 Επισκέψεις στο άρθρο (15/1/2021)

Παρά το γεγονός ότι η αυτοκινητοβιομηχανία βίωσε μία πτώση στις πωλήσεις της παγκοσμίως, η Peugeot πήγε κόντρα στο ρεύμα σημειώνοντας μια δυναμική πορεία, η οποία επιβεβαιώθηκε από μια συστάδα στοιχείων.

Το 2020 ήταν μια ομολογουμένως περίεργη χρονιά για όλο τον κόσμο και επηρέασε εκατοντάδες τομείς της παγκόσμιας οικονομίας, πέραν φυσικά της υγείας, του σημαντικότερου αγαθού της ανθρωπότητας. Παρά τις αντιξοότητες, λοιπόν, η Peugeot, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, κατάφερε να διαγράψει μια εξαιρετική πορεία έναν διαρκώς αυξανόμενο αριθμό παραγγελιών και μεριδίου αγοράς με 25 χώρες να ξεπερνούν το ρεκόρ του μεριδίου πωλήσεων τους. Πιο συγκεκριμένα αυτές οι χώρες είναι η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Αυστρία, η Τσεχία, η Ιαπωνία, η Πορτογαλία, η Νορβηγία, η Ουκρανία, οι χώρες ASEAN, η Εσθονία, η Σλοβενία, η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Αίγυπτος, η Ισλανδία, η Βολιβία, η Κολομβία, το Εκουαδόρ, το Περού, ο Αγιος Δομήνικος, το Μεξικό, η Νότια Αφρική, η Αραβία και η Λετονία. Παράλληλα, η γαλλική φίρμα υποστήριξε τους στρατηγικούς της στόχους, σχετικά με την αναβάθμιση της μάρκας και την ολοκλήρωση του πλάνου εξηλεκτρισμού της.

Αναλύοντας περαιτέρω τα αποτελέσματα της Peugeot για το 2020 οι παραγγελίες το 2020 αυξήθηκαν κατα 15% σε σχέση με το 2019. Επιπρόσθετα, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Peugeot, πέντε απο τα αυτοκίνητα της εταιρείας, η οποία διαθέτει τη δεύτερη μεγαλύτερη γκάμα SUV στην Ευρώπη, βρέθηκαν στο βάθρο των best sellers της Γηραιάς Ηπείρου: 208, 2008, 3008, Rifter και Partner. Σημαντικό στοιχείο το ότι ένα στα τρία μοντέλα της μάρκας είναι του ανώτατου επιπέδου εξοπλισμού, ενώ ένα στα δέκα οχήματα Peugeot που πουλήθηκαν στην Ευρώπη είναι αμιγώς ηλεκτρικά, κάτι που μαρτυρά το ξεκίνημα μιας ηλεκτρικής αυτοκινητικής συνείδησης στους πολίτες της Ευρώπης.

Μία ματιά στην Peugeot το 2020
  • Η Peugeot Sport εισήχθη στο WEC (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκίνητου) και παρουσίασε το  508 Peugeot Sport Engineered, το οποίο αναμένεται φέτος.
  • Το 208 συνιστά μία πραγματική επιτυχία στις περισσότερες χώρες, όντας δεύτερο στην κατηγορία του πανευρωπαϊκά και πρώτο στη Γαλλία. Το 2020 κέρδισε τον πολυπόθητο τίτλο του «Car of the Year» στην Ευρώπη», «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» στην Ελλάδα και έχει ήδη κατακτήσει 26 βραβεία διεθνώς.
  •  Το e-Expert κέρδισε το βραβείο του «Van of the Year».
  • H Peugeot είναι η μοναδική μάρκα η οποία φιλοξενεί στις εκθέσεις της ταυτόχρονα 3 επιβατικά μοντέλα που έχουν βραβευθεί ως «Car of the Year» και 2  ελαφρά επαγγελματικά που έχουν λάβει τον τίτλο του «Van of the Year».
  • Τα ανανεωμένα Peugeot 3008 και 5008 θα έχουν ολοκληρώσει το λανσάρισμά τους στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες στο πρώτο τρίμηνο του 2020.
  • Οι online πωλήσεις που λανσαρίστηκαν το 2020 στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και την Ελλάδα με εντυπωσιακά αποτελέσματα, θα είναι έτοιμα και στη Γερμανία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, την Πορτογαλία και την Αυστρία τον Απρίλιο του 2021.
Κλείνουμε με τις δηλώσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου της Peugeot, Jean-Philippe Imparato: «Πρόκειται για πηγή πραγματικής υπερηφάνειας το να βλέπουμε τέτοια αποτελέσματα με μία ηλεκτρική γκάμα που γνώρισε ήδη ευρεία αποδοχή απο τους πελάτες. Αυτές οι επιδόσεις είναι οι καρποί των στρατηγικών μας επιλογών και των προσπαθειών που κατέβαλαν οι άνθρωποί μας σε μία τόσο δύσκολη περίοδο. Θα συνεχίσουμε έτσι και το 2021, τη χρονιά που θα εισαχθεί στην αγορά το 508 PEUGEOT Sport Engineered κατά το πρώτο εξάμηνο, με ρεκόρ επιδόσεων και εκπομπές ρύπων 46 γραμμαρίων».
 

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
LED FOTA
15.3 Toyota 1million