Ξαναπαίρνει μπρoς το Saab 9-3

2.196 Επισκέψεις στο άρθρο (10/7/2019)

Tην παραγωγή ενός πλήρως ηλεκτρικού sedan με βάση την παλιά πλατφόρμα του Saab 9-3 ξεκίνησε η NEVS στο εργοστάσιό της στην πόλη-λιμάνι Tianjin στην Κίνα.


Αυτή η κίνηση θα επιταχύνει το χρονοδιάγραμμα της NEVS για να ξεκινήσει η παραγωγή του μοντέλου και σε άλλες κινεζικές πόλεις, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η μητρική εταιρεία της ΝEVS, China Evergrande Group.

Ο όμιλος Evergrande πάντως δεν έχει αποκαλύψει λεπτομέρειες σχετικά με το ηλεκτρικό μοντέλο που ετοιμάζει. Υπενθυμίζουμε πως η πλατφόρμα του Saab 9-3 ήταν μέρος των περιουσιακών στοιχείων που η NEVS - μια εταιρεία που ξεκίνησε από τον γεννημένο στην Κίνα Σουηδό επιχειρηματία Kai Johan Jiang στο Trollhattan – όταν αυτή αγόρασε την υπό πτώχευση σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία Saab Automobile το 2012.

Ο όμιλος Evergrande, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ακινήτων στην Κίνα, αγόρασε τον περασμένο Ιανουάριο το 51% της NEVS για 6,4 δισ. Γιουάν (831 εκατ. ευρώ) και αμέσως άρχισε να επενδύει σημαντικά κεφάλαια στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, έχοντας μάλιστα ήδη πάρει στην κατοχή του την εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών μπαταριών CENAT New Energy και δύο κατασκευαστές ηλεκτρικών κινητήρων - τη Protean Holdings με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο και την ολλανδική εταιρεία e-Traction.

Τον Ιούνιο, υπέγραψε επίσης συμφωνίες με τις τοπικές κυβερνήσεις για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων, μπαταριών και κινητήρων στη νότια πόλη της Κίνας Guangzhou και στη βορειοανατολική πόλη της Κίνας Shenyang.
 

Mercedes
moto