Πωλούνται από τον Μάρτιο οι κινεζικές αντιγραφές του σκαραβαίου!
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Πωλούνται από τον Μάρτιο οι κινεζικές αντιγραφές του σκαραβαίου!

4.295 Επισκέψεις στο άρθρο (1/2/2022)

Σε περίπου δύο μήνες τα ORA Ballet και Punk Cat της κινεζικής Great Wall θα είναι διαθέσιμα προς πώληση, έχοντας ήδη βάλει στην «πρίζα» τους ανθρώπους της Volkswagen εξαιτίας της κάτι παραπάνω από ομοιότητα τους με τον θρυλικό «σκαραβαίο»!

Με έμπνευση από τον σκαραβαίο ή αντιγραφή;

Οι πρώτες εικόνες των μοντέλων παραγωγής των ORA Ballet και Punk Cat εμφανίστηκαν τον Δεκέμβριο. Το πρώτο είναι μια πιο «θηλυκή» εκδοχή του Punk Cat που παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Πεκίνου τον περασμένο Απρίλιο και προφανώς αντλεί σημαντική σχεδιαστική έμπνευση από το VW Beetle.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Έχει εκφράσει τους προβληματισμούς της η VW

Μάλιστα, όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το Punk Cat, η VW με άμεσα αντανακλαστικά είχε πάρει θέση για το ζήτημα που προέκυπτε, αναφέροντας πως θα διερευνούσε το θέμα σε σχέση με τυχόν παραβιάσεις των δικαιωμάτων σχεδίασης της Volkswagen και πως διατηρούσε το δικαίωμα να λάβει τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν είναι σαφές εάν η αυτοκινητοβιομηχανία θα κινηθεί νομικά, ωστόσο σύμφωνα με τα Μέσα του εξωτερικού κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί προς ώρας.

Στην αγορά της Κίνας τέλος Μαρτίου

Ως εκ τούτου η κινεζική Great Wall, στην οποία ανήκει η κατασκευάστρια εταιρεία ORA, των Ballet και Punk Cat ανακοίνωσε πως στο τέλος του Μάρτη αμφότερα τα μοντέλα θα είναι διαθέσιμα προς πώληση στην κινεζική αγορά. Το συνολικό σχήμα τόσο του Punk Cat όσο και του Ballet Cat είναι προφανώς πολύ παρόμοιο με το κλασικό Beetle και πλέον μένει να φανεί εάν η Volkswagen θα προσφύγει δικαστικά για να απαγορεύσει την πώληση των δύο ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
moto