5 φωτογραφίες »

Στα άδυτα του κελύφους της νέας Mercedes-AMG SL

1.822 Επισκέψεις στο άρθρο (19/5/2021)

Η Mercedes, χάρη στο νέο κέλυφος που έφτιαξε, θα βελτιώσει τα κρατήματα της νέας SL και θα κρατήσει χαμηλά το βάρος της, ώστε να την κάνει όσο το δυνατόν περισσότερο παιχνιδιάρική.

Η κατηγορία των roadster βλέπει τις πωλήσεις της να μειώνονται τα τελευταία 10-15 χρόνια και οι εταιρείες κατασκευής αυτοκινήτων έχουν αρχίσει να «κόβουν» τα μοντέλα αυτά από την γκάμα τους και να επικεντρώνονται σε πιο δημοφιλή αμαξώματα όπως τα SUV. Μια από αυτές τις εταιρείες είναι η Mercedes, ωστόσο την ίδια στιγμή, η μάρκα με έμβλημα το αστέρι ετοιμάζει τη νέας γενιάς SL, ώστε να αποτελέσει τον βασικό εκπρόσωπό της στην κατηγορία.


H νέα SL θα διαθέτει εκ νέου από το 2021-22 μαλακή οροφή. Το soft-top θα είναι λογικά κορυφαίας ποιότητας ενώ θα διατίθεται σε διάφορα χρώματα.

H νέα SL θα διαθέτει εκ νέου από το 2021-22 μαλακή οροφή. Το soft-top θα είναι λογικά κορυφαίας ποιότητας ενώ θα διατίθεται σε διάφορα χρώματα.


Η φίρμα πριν λίγες εβδομάδες ανακοίνωσε πως το μοντέλο έκανε εξοντωτικές δοκιμές στην Σουηδία και τώρα αποφάσισε να αποκαλύψει κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με το νέο κέλυφος αμαξώματος που θα έχει η SL στη νέα της γενιά. Η Mercedes αναφέρει πως οι μηχανικοί της μάρκας πως έπρεπε να βάλουν τα δυνατά τους για να δώσουν στο μοντέλο διάταξη 2+2 και την ίδια στιγμή να κάνουν αρκετό χώρο για να τοποθετηθούν τα διαφορετικά κινητήρια σύνολα που θα έχει το αυτοκίνητο. Το αποτέλεσμα ήταν να φτιάξουν ένα κέλυφος από αλουμίνιο, ατσάλι, μαγνήσιο και ανθρακόνημα που προσφέρει μεγάλη ακαμψία και την ίδια στιγμή είναι αρκετά ελαφρύ, ώστε να μην χαλά την ισορροπία του μοντέλου.

Σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά, η SL, χάρη στο νέο κέλυφος, έχει καλύτερη στρεπτική ακαμψία κατά 18%. Σε σχέση επίσης με την AMG GT Roadster, η εγκάρσια ακαμψία είναι αυξημένη κατά 50% και η διαμήκης κατά 40%. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι να βελτιωθούν τα κρατήματα του αυτοκινήτου και να κρατηθεί χαμηλά το βάρος, αφού το κέλυφος, σύμφωνα με τη Mercedes, ζυγίζει μόλις 270 κιλά.

Όσον αφορά την παλέτα κινητήριων συνόλων της νέας γενιάς, στην βάση της γκάμας θα βρίσκεται ένας 2λιτρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας με ισχύ περίπου 400 άλογα, η AMG SL 63 θα έχει στο μηχανοστάσιο το γνωστό V8 μοτέρ των 4,0 λίτρων, ενώ περιμένουμε και μια Plug-in υβριδική έκδοση στην κορυφή της γκάμας με ιπποδύναμη κοντά στα 800 άλογα.

Η Mercedes ανακοίνωσε πως η επίσημη παρουσίαση της νέας SL θα γίνει μέσα στο 2021, πιθανότατα το δεύτερο εξάμηνο του έτους, για να ακολουθήσει αργότερα το λανσάρισμά του στις αγορές.
 

ELASTIKA 2024
NISSAN