5 φωτογραφίες »

Στα μαύρα και φέτος το μονοθέσιο της Mercedes

2.048 Επισκέψεις στο άρθρο (2/3/2021)

To μονοθέσιο της Mercedes για την Formula 1 θα συνεχίσει στα μαύρα για δεύτερη χρονιά αλλά αυτή την φορά έχει περισσότερο κόκκινο και ασημί στο πίσω μέρος.


Η Mercedes παρουσίασε το μονοθέσιο που ελπίζει ότι θα αποτελέσει τον ακρογωνιαίο λίθο για την κατάκτηση του όγδοου συνεχόμενου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος το 2021.

Το πλήρες όνομα του μονοθεσίου είναι Mercedes-AMG F1 W12 E Performance και φέρει πάνω του μεγάλο μέρος της τεχνολογίας που χρησιμοποιήθηκε στo W11 της προηγούμενης σεζόν, με το οποίο κέρδισε την μεγάλη πλειοψηφία των αγώνων της περσινής χρονιάς. Την φετινή χρόνια ήταν προγραμματισμένο να σημειωθούν μεγάλες αλλαγές στο χτίσιμο των μονοθεσίων, ωστόσο αυτή η εξέλιξη αναβλήθηκε λόγω των δυσκολιών που έφερε η πανδημία. Παρ όλα αυτά, υπάρχουν κάποιες βασικές αλλαγές, ιδίως χαμηλά στο «σώμα» του αυτοκινήτου, λόγω κάποιων νέων κανονισμούν που ισχύουν τη φετινή σεζόν.

Η Μercedes έδωσε στο περσινό μονοθέσιο ειδικό μαύρο χρώμα ως ένδειξη υποστήριξης στην πάλη ενάντια στον ρατσισμό και τις διακρίσεις, κάτι που ο Lewis Hamilton «αγκάλιασε» σε όλη την διάρκεια της σεζόν και ίσως τον έπεισε να ανανεώσει το συμβόλαιό του για ακόμη ένα χρόνο. Φέτος, το μαύρο χρώμα παραμένει αλλά πίσω από τον οδηγό υπάρχει αρκετό κόκκινο και ασημί χρώμα. Το κόκκινο παραπέμπει στην Ineos, στην εταιρεία που είναι μέτοχος της ομάδας, ενώ το ασημί στην κληρονομιά της Mercedes.

Ο Ηamilton θα προσπαθήσει να πάρει το όγδοο πρωτάθλημα της καριέρας του και να ξεπεράσει τον Michael Schumacher στην λίστα με τους οδηγούς με τους περισσότερους τίτλους. Δίπλα του θα είναι ο Valtteri Bottas, στην πέμπτη του χρονιά  με την ομάδα, με στόχο να διεκδικήσει τον τίτλο. Ο Stoffel Vandoorne, θα συνεχίσει να είναι ο τρίτος οδηγός της ομάδας, μαζί με τον teammate του στη Formula E, Nyck de Vries.

Το νέο αυτοκίνητο θα κάνει τις πρώτες του δοκιμές στις 12-14 Μαρτίου.
 

ELASTIKA 2024
OPEL