• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
3 φωτογραφίες »

Στα σκαριά ένα «baby» Jeep

6.688 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 5/5/2021

H Jeep εργάζεται πάνω στην κατασκευή ενός μικρού προσιτού SUV και φαίνεται πως στο ίδιο πλαίσιο κινούνται επίσης η Fiat και η Alfa Romeo, με τις ευλογίες φυσικά του ομίλου Stellantis.

Η Jeep είναι μια από τις μάρκες που επενδύει εδώ και πολλά χρόνια στα SUV αλλά φαίνεται πως οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι για την πορεία της φίρμας θεωρούν πως η γκάμα χρειάζεται ακόμα ένα crossover. Το νέο μοντέλο πρόκειται να τοποθετηθεί στην βάση της γκάμας της Jeep και πιθανότατα θα γίνει το πιο προσιτό οικονομικά αυτοκίνητο της εταιρείας.


Η κωδική του ονομασία σύμφωνα με την Automotive News είναι Project 516 και ήδη έχει αποφασιστεί πως θα συναρμολογείται στο Tychy της Πολωνίας. Η πλατφόρμα που θα χρησιμοποιήσει θα είναι η CMP, ένα δάπεδο που έχει χρησιμοποιηθεί ήδη από αρκετά μοντέλα του ομίλου Stellantis. Στόχος της Jeep, είναι να παράγει 110.000 αυτοκίνητα ετησίως.

Όσον αφορά τα κινητήρια σύνολα που θα διαθέτει, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο πως θα προσφερθεί τόσο σε βενζίνη όσο και σε ήπια υβριδικές εκδόσεις που θα εξοπλίζονται  με ένα ηλεκτρικό μοτέρ ανάμεσα στον κινητήρα εσωτερικής καύσης και το κιβώτιο ταχυτήτων. Η παραγωγή του αναμένεται να ξεκινήσει το Νοέμβριο του 2022 και στις αρχές του 2023, πηγές από το στρατόπεδο της Jeep κάνουν λόγο πως θα λανσαριστεί και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του μοντέλου.

Προς την κατασκευή ενός νέου μικρού SUV προσανατολίζονται τόσο η Fiat όσο και η Alfa Romeo. Το μοντέλο της Fiat έχει την κωδική ονομασία Project 364 και θα προσφερθεί με τα ίδια κινητήρια σύνολα ενώ, όσον αφορά στην Alfa, το αυτοκίνητο θα ονομάζεται Brennero, ωστόσο δεν έχει λάβει ακόμα το πράσινο φως για να μπει στην παραγωγή. Το Project 364 λέγεται πως θα παρουσιαστεί στις αρχές του 2023 ενώ η Alfa Romeo Brennero μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του ίδιου έτους.
 

Tags: JEEP