3 φωτογραφίες »

Στα χρώματα της Ρωσίας το νέο μονοθέσιο της Haas

2.598 Επισκέψεις στο άρθρο (4/3/2021)

Το άσπρο, το μπλε και το κόκκινο κυριαρχούν πάνω στο μονοθέσιο της Haas, αν και πρόκειται για αμερικανική ομάδα. Γιατί πήραν αυτή την απόφαση;


Στην παρουσίαση του μονοθεσίου της για τη νέα σεζόν προχώρησε η ομάδα της Haas και, αν μη τι άλλο, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Η Ηaas όχι μόνο επέλεξε διαφορετικά χρώματα για το νέο της μονοθέσιο αλλά βλέπουμε πως το έβαψε σχεδόν ολόκληρο στα χρώματα της Ρωσίας, αν και η ομάδα έχει είναι αμερικανική.

Η Haas φυσικά δεν αγάπησε ξαφνικά την Ρωσία. Τα χρώματα άσπρο, μπλε και κόκκινο υιοθετήθηκαν λόγω του πολυετούς συμβολαίου που υπέγραψε η ομάδα με την ρωσική εταιρεία Uralkali, στην οποία μεγάλο μερίδιο έχει ο Dmitry Mazepin, o πατέρας του νέου οδηγού της oμάδας Nikita Mazepin.

Teammate του Mazepin στην Haas θα είναι ο Mick Schumacher, ο γιος του επτάκις Παγκόσμιου Πρωταθλητή, για τον οποίο ακούγονται τα καλύτερα λόγια για την ταχύτητά του στις πίστες. Τόσο ο Schumacher όσο και ο Mazepin προέρχονται από την Formula 2, με τον Mick μάλιστα να αναδεικνύεται πρωταθλητής. Οι δύο νεαροί αντικαθιστούν τους Grosjean και Magnussen που δεν κατάφεραν να βρουν κάποια θέση στο grid της F1 την φετινή χρονιά.

Η Haas έχει κάνει βήματα προς τα πίσω τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς κατάφερε να τερματίσει 9η, μια θέση πάνω από την Williams των μεγάλων προβλημάτων. Η φετινή σεζόν θα είναι μεταβατική για την αμερικανική ομάδα που μάλλον θα στρέψει γρήγορα την προσοχή της στην επόμενη σεζόν, όταν και θα μπουν σε εφαρμογή οι νέοι κανονισμοί στην ανάπτυξη των μονοθεσίων.
 

Toyota
Audi