Έρευνα: Στα ύψη οι τιμές των ανταλλακτικών

Έρευνα: Στα ύψη οι τιμές των ανταλλακτικών

3.429 Επισκέψεις στο άρθρο (11/10/2021)

Έρευνα αποκαλύπτει πως οι τιμές των ανταλλακτικών στα αυτοκίνητα αυξάνονται κάθε χρόνο που περνάει λόγω των λίγων προμηθευτών που υπάρχουν και των ακριβότερων υλικών από τα οποία αυτά κατασκευάζονται.

Kατακόρυφη άνοδο σημειώνουν οι τιμές των ανταλλακτικών αυτοκινήτων τα τελευταία χρόνια σύμφωνα με τον Οργανισμό Ασφάλισης της Γερμανίας (GDV), με αποτέλεσμα οι κάτοχοι οχημάτων να επιβαρύνονται αρκετά περισσότερο, όταν έρχεται η ώρα να επισκευάσουν τα αυτοκίνητά τους.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 

+6% σε σχέση με πέρυσι, +44% από το 2013

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Οργανισμό, οι τιμές έχουν ανεβεί 6% σε σχέση με το προηγούμενο έτος αλλά, αν κοιτάξουμε τις τιμές των ανταλλακτικών τα τελευταία χρόνια, θα δούμε πως, από το 2013, οι τιμές έχουν αυξηθεί κατά 44%. Η αύξηση του πληθωρισμού έχει επίσης ληφθεί υπόψη στην έρευνα του Οργανισμού.
 

Μικρός ανταγωνισμός στην αγορά ανταλλακτικών

Ποιος είναι ο λόγος λοιπόν που παρατηρείται αυτή η σημαντική αύξηση στις τιμές των ανταλλακτικών; Η GDV αναφέρει πως η αγορά των ανταλλακτικών αποτελείται από λίγους μεγάλους προμηθευτές, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει μικρός ή και καθόλου ανταγωνισμός ανάμεσά τους. O Oργανισμός Ασφάλισης ισχυρίζεται πως οι «third-party» εταιρείες που κατασκευάζουν και εμπορεύονται ανταλλακτικά δεν έχουν άλλη επιλογή από το να αυξήσουν τις τιμές, επειδή οι φίρμες που κατασκευάζουν τα αυτοκίνητα κρύβουν τα «μυστικά» γύρω από την παραγωγή και την σχεδίασή τους. «Οι κάτοχοι και τα συνεργεία μπορούν να αγοράσουν ανταλλακτικά μόνο από την εταιρείες κατασκευής, δεν υπάρχει ελεύθερη αγορά σε αυτό το κομμάτι» ανέφερε η Anja Käfer-Rohrbach, διευθύντρια του Οργανισμού Ασφάλισης.
 

Τα φώτα και οι θύρες του πορτ-μπαγκάζ έχουν τις μεγαλύτερες αυξήσεις

Η έρευνα αποκαλύπτει ακόμη πως οι τιμές για θύρες πορτ-μπαγκάζ έχουν αυξηθεί κατά 60% και πως αυτές για τα φωτιστικά σώματα έχουν αυξηθεί ακόμη περισσότερο σε 67%, κυρίως επειδή οι τεχνολογίες που έχουν πάνω τους έχουν γίνει πιο περίπλοκες και επειδή τα υλικά από τα οποία έχουν κατασκευαστεί είναι πιο ακριβά.

Δίνεις μια περιουσία για μια επισκευούλα!
- Τα ανταλλακτικά έχουν ακριβύνει 44% από το 2013
- Παρατηρείται σταθερή αύξηση χρόνο με τον χρόνο
- Mικρός ή ανύπαρκτος ανταγωνισμός από τις προμηθευτικές
- Ακριβά τα υλικά κατασκευής των καινούριων ανταλλακτικών
Θυμάσαι όταν με λίγες δραχμές μπορούσες να φτιάξεις ξανά ολόκληρο το αμάξι σου; Tι συνέβη και τώρα ο ιδιοκτήτης χρειάζεται μια μικρή περιουσία για ένα πορτ-μπαγκάζ ή ένα φτερό;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

peugeot
citroen