Σταματάει βενζίνη και ντίζελ από το 2026 η Audi;

2.461 Επισκέψεις στο άρθρο (18/6/2021)

Τα ηλεκτρικά μοντέλα που έχει προσθέσει στη γκάμα της η Audi φαίνεται πως είναι μόνο η αρχή στην πορεία της προς τον εξηλεκτρισμό της, καθώς σύμφωνα με αναφορές από το 2026 η γερμανική μάρκα θα σταματήσει να προσφέρει νέα οχήματα με κινητήρες βενζίνης και ντίζελ!

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον έχουν οι πληροφορίες που φτάνουν από τη Γερμανία αναφορικά με τα πλάνα της Audi για το όχι και τόσο μακρινό μέλλον, τα οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την ηλεκτροκίνηση. Σύμφωνα λοιπόν με όσα αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, επικαλούμενη δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της Audi, Markus Duesmann, η εταιρεία θα σταματήσει να προσφέρει νέα οχήματα με κινητήρες βενζίνης και ντίζελ από το 2026.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Οι κινητήρες εσωτερικής καύσης προφανώς θα παραμείνουν μετά από αυτήν την ημερομηνία, αλλά στα μοντέλα που θα έχουν κυκλοφορήσει μέχρι εκείνο το διάστημα, αλλά εν τέλει θα καταργηθούν, όπως υπογραμμίζεται στο εν λόγω ρεπορτάζ. Συγκεκριμένη ημερομηνία δεν αναφέρεται, ωστόσο σημειώνεται πως από το 2026 και έπειτα θα υπάρχουν μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
 
Η κατάργηση των κινητήρων εσωτερικής καύσης θα συμπέσει και με την εξάλειψη των υβριδικών κινητήριων συνόλων. Επικαλούμενο τη δημοσίευση, το Reuters πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα και υποστηρίζει ότι «δεν θα υπήρχαν πλέον υβριδικά μοντέλα» από το 2026.
 
Κλείνοντας αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής οι πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα από την Audi, παρά το γεγονός πως τα ΜΜΕ του εξωτερικού έχουν ζητήσει από τη μάρκα να σχολιάσει τα δημοσιεύματα. Ωστόσο δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να υπάρξει κάποια επίσημη απάντηση από την εταιρεία!  

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

LEASING APRILIOS
skoda