5 φωτογραφίες »

Στην Ελλάδα η κορυφαία Alfa Romeo Giulia GTA

10.536 Επισκέψεις στο άρθρο (20/2/2021)

Οι Alfa Romeo Giulia GTA & GTAm, που θα προσφερθούν σε μόλις 500 μονάδες παγκοσμίως, είναι διαθέσιμες για παραγγελία στην Ελλάδα. Πόσο κοστίζουν οι εκρηκτικές Ιταλίδες των 540 ίππων με 0-100 σε 3,6 δλ.;


Για εκείνους που θεωρούν πως η Giulia Quadrifoglio των 510 ίππων δεν είναι αρκετή, υπάρχει και το επόμενο σκαλοπάτι με τις Giulua GTA και GTAm. Κάτω από το καπό των εκρηκτικών σε επιδόσεις και ισχύ Ιταλίδων εδρεύει μια αναβαθμισμένη έκδοση του bi-turbo κινητήρα των 2,9 λίτρων που βρίσκουμε στην Quadrifoglio, με την ισχύ να φτάνει τώρα τα 540 άλογα (+30 ίππους) επιτρέποντας στην GTA να επιταχύνει από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,6 δευτερόλεπτα, (-0,3 πιο γρήγορα από την Quadrifoglio των 510 ίππων).

Η καμπίνα των επιβατών έχει έκδηλα σπορ χαρακτήρα, καθώς ο εσωτερικός διάκοσμος απολαμβάνει τώρα επένδυση από 100% δέρμα Αlcantara στο ταμπλό, στις πόρτες, ανάμεσα στα καθίσματα και στο ντουλαπάκι του συνοδηγού. Η παρουσία του υλικού αυτού είναι μεγαλύτερη στην GTAm, όπου οι πίσω θέσεις έχουν αφαιρεθεί εντελώς για να γίνει χώρος για τα κράνη και τον πυροσβεστήρα, αλλά και να τοποθετηθεί το roll-bar που δίνει μια ακόμα πιο «πολεμική» νότα. Το αγωνιστικό DNA της GTAm ενισχύεται, τέλος, ακόμα περισσότερο από την χρήση υφαρμάτων λουριών στην θέση των συμβατικών χερουλιών στο εσωτερικό μέρος των θυρών.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το ντιζάιν, οι Ιταλοί για μια ακόμα φορά έχουν δώσει τα ρέστα τους, καθώς η καλλίγραμμη σιλουέτα της Giulia Quadrifoglio έχει γίνει ακόμα πιο μυώδης ειδικά για την περίσταση και συνοδεύεται από μια μεγάλη αεροτομή πίσω, ενεργό σπόιλερ μπροστά με τεχνολογία από την F1 και τις δύο απολήξεις της εξάτμισης που φωλιάζουν στο κέντρο του επιβλητικού αεροδυναμικού διαχύτη. Από εκεί και πέρα οι ζάντες 20 ιντσών φιλοξενούν στο εσωτερικό τους τα μεγάλα δισκόφρενα, ενώ αρωγοί στην κορυφαία οδική συμπεριφορά της Giulia GTA είναι το νέο ραφιναρισμένο σύστημα ανάρτησης αλλά και το μεγαλύτερο μετατρόχιο στους δύο άξονες.

Η παραγωγή των Giulia GTA και GTAm θα περιοριστεί στα 500 αυτοκίνητα με τις παραγγελίες να έχουν ήδη ανοίξει. Η Alfa Romeo προσφέρει την Giulia GTA από 247.000 ευρώ ενώ η GTAm έκδοση που είναι πιο αγωνιστική παραμένοντας ωστόσο road-legal τιμάται από 254.000 ευρώ. Μαζί με το αυτοκίνητο, η Alfa Romeo προσφέρει στους 500 τυχερούς ένα κράνος Bell, αγωνιστική ενδυμασία Alpinestars, κάλυμμα Goodwool για την GTA και εξατομικευμένα μαθήματα οδήγησης από την Alfa Romeo Driving Academy.

Hyundai
vw