O Μικ Σουμάχερ στα 21 του θα γίνει ο τρίτος Σουμάχερ που θα αγωνιστεί στη Formula 1.

Στην F1 με την Haas για το 2021 ο Μικ Σουμάχερ

2.373 Επισκέψεις στο άρθρο (3/12/2020)

Η Formula 1 είναι ταυτισμένη με το επίθετο Σουμάχερ και η παράδοση αυτή θα συνεχιστεί καθώς ο Μικ Σουμάχερ, γιός του «θρύλου» Μίκαελ Σουμάχερ, υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο με την ομάδα της Haas.


Το νέο συμβόλαιο του Μικ Σουμάχερ θα έχει ισχύ από την νέα σεζόν και ο νεαρός Γερμανός οδηγός θα αποτελέσει δίδυμο με τον Ρώσο, Νικίτα Μαζέπιν ο οποίος πριν από λίγες ημέρες ακολούθησε και αυτός τον ίδιο δρόμο, υπογράφοντας πολυετές συμβόλαιο με την αμερικανική ομάδα.
 
Ο Σουμάχερ θα ξεκινήσει αρκετά νωρίς με την Haas, δοκιμάζοντας το μονοθέσιο VF-20 στο `Αμπου Ντάμπι στις 11 Δεκεμβρίου, ενώ δήλωσε έτοιμος να αγωνιστεί στον τελευταίο αγώνα της σεζόν σε περίπτωση που χρειαστεί να καλύψει το κενό του τραυματία Ρομέιν Γκροζάν, ο οποίος μαζί με τον Κέβιν Μάγκνουσεν θα αποτελέσουν παρελθόν από την ομάδα τη νέα σεζόν.
 
«Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τον Μικ Σουμάχερ στην σύνθεση των οδηγών μας για τη νέα σεζόν και ανυπομονώ να τον καλωσορίσω στην ομάδα», δήλωσε ο επικεφαλής της Haas, «Το Πρωτάθλημα της Formula 2 υπήρξε εδώ και πολύ καιρό ως αποδεικτικό στοιχείο για το ταλέντο πολλών οδηγών. Ο Μικ έχει κερδίσει αγώνες, έχει ανέβει σε βάθρα και έχει καταφέρει να αποδείξει το ταλέντου του».
 
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μικ Σουμάχερ ηγείται της κατάταξης στη F2, έχοντας ανέβει δέκα φορές στο βάθρο τις δύο νίκες στο υψηλότερο σκαλί. Πριν κάνει το ντεμπούτο του στη F2 ο Σουμάχερ κέρδισε επίσης το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Formula 3 το 2018 συγκεντρώνοντας οκτώ νίκες, ενώ στη συνέχεια συμμετείχε στην Ακαδημία της Ferrari.
 
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Haas, τη Scuderia Ferrari και τη Ferrari Driver Academy για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. Θέλω επίσης να στείλω την αγάπη μου στους γονείς μου - ξέρω ότι τους χρωστάω τα πάντα», είπε ο νεαρός οδηγός.
 
Κλείνοντας αξίζει να σημειωθεί πως ο Μικ Σουμάχερ στα 21 του έτη θα γίνει ο τρίτος Σουμάχερ, μετά τον πατέρα του Μίκαελ και τον θείο του Ραλφ, που θα αγωνιστεί στη Formula 1, συνεχίζοντας έτσι μία παράδοση ετών.

AUTOFIT PASXA
4green